Naročilo predhodnih številk

Številka 6, letnik 2012 (3,80 €; naročniki 3,50€)

Junij 2012

Odlična gostinska ponudba:
Restavracija Kaiser, Grand hotel Sava, Rogaška
Kaiserjev unikat
Juha rumene paprike z lisičkami
Domač raviol s slatinskim špehom in koprivami
Ličnice divjega prašička na blitvini kremi
Bezgov sladoledni žličnik z meliso in pinjolami

Mladi in stroka:
Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana
Svinjska žolca s šparglji in ajdovim kruhom
Šobelj v zeliščni skorjici
Kremna juha iz zelene s sipinim kruhom
Dimljena postrv na korenčkovih rezancih
Gibanica s sladoledom iz kisle smetane

OKUS MESECA: Avokado, pozdravljena aligatorjeva hruška izobilja! (Gvakamole v koruzni palačinki, Prekajeni losos na avokadovi kremi, Kuskus z avokadom in grenivko); ZAČIMBA MESECA: Bučna semena - Losos s hrustljavo skorjico iz bučnih semen; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Iz Londona: Chefi sveta v soju žarometov; SLAŠČIČARSTVO/PEKARSTVO: Slaščičarna Zagreb, tradicija v novi preobleki (moj kolač); V SVETU PIJAČ: Novi bela in rdeča zvrst Krasno, Prodor vinske kleti Krško na Hrvaško, Okronana prva Kraljica rebule, Odkrijte bisere Krasa in Brkinov, Okusi Vipavske, razkošje za brbončice, Sladoled iz jegulje..., Mednarodna barmanska elita na Bledu, Na Bledu preizkus znanja v mešanju pijač za dijake, Barmanska abeceda G, Butična piva v kozarcu in v jedeh pri Pikolu, Naši vinarji drugič evropski prvaki v nogometu; DOGODKI: Na »Biserih mora« medalje za slovenske tekmovalce, Iztok Legat častni član Svetovne kuharske zveze, Kongres svetovne kuharske zveze, Košaki odprli sodobni mesni center, Spoznajte Maribor, prestolnico okusov, Alpeks predstavil novosti za velike kuhinje, Izbrali »Naj špargljev krožnik Istre 2012«, Dobrodelna Lions rulada velikanka, Kuharska akademija Zlato polje in Maestro, Nove mesne dobrote Ave za žar; OSTALO: Idejnik, koledar dogodkov za junij, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept