Naročilo predhodnih številk

Številka 10, letnik 2012 (3,80 €; naročniki 3,50€)

Oktober 2012
Odlična gostinska ponudba:
Restavracija Valvas’or, Ljubljana
Goveji karpačo s hrenovo peno
Jakobove pokrovače iz ponvice s panceto na fini polenti
Rezanci v jastogovi rose omaki
Goveji file z mavrahi in gosjimi jetri
Hruška na kremi z belo čokolado

Kulinarika Podpečan – Elizabet Club Žalec in Vojnik
Račje prsi s pivsko omako na zelju in ječmenovem keksu
Kukčeva juha s pivom, ocvirkom, rozinami, in svežimi jurčki
Ocvrti ohrovtovi zvitki z orehovim nadevom
Telečji priželjc na kostanjevem pireju z muškatno omako
Strjenka z želejem iz grozdja jurke

OKUS MESECA: Recepti za bučne jedi (Kremna bučna juha, Bučni kruh, Bučni mafin z oreščki, Sladke pečene buče, Bučna pita); ZAČIMBA MESECA: Muškatni orešček – Juha iz krompirja in pora; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Pariška odkritja, 1. del; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Nagradili torto, sladico in muškat Sladke Istre, Manner – več kot 120 let sladke tradicije; PREDSTAVITEV: Tuš Cash&Carry zdaj tudi kot spletna trgovina, Slorational – napredna tehnologija; V SVETU PIJAČ: Vabljeni na razvajabje v okusih Krasa!, Bizeljska vinarska tradicija za prihodnost, Radgonske gorice odprle Dom penine, Zgodbe iz Vipavske doline, Društvo Sommelier Slovenije v Gornji Radgoni, Bliža se sejem ProWein 2013, V Brdih novinarska trgatev, Vinakoper v znamenju dobrodelnosti, Na dobrodelnem vinskem ocenjevanju v Ameriki tudi slovenska vina, Festival modre frankinje na Gradu Sevnica, Brike z vini zopet osvojile Ljubljano, Barmanska abeceda – L, M, Nova specializirana trgovina za pivo; DOGODKI: “Fish fest” v Beogradu, Osmošolec Tin kuha celo molekularno!, IKA kuharska olimpijada, Program 59. GTZ, Funšterc – festival zasavskih jedi, Celjski sejem tudi pekoče okusen; OSTALO: Idejnik, koledar dogodkov za oktober, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept