Naročilo predhodnih številk

Številka 11, letnik 2012 (3,80 €; naročniki 3,50€)

Nov2012
Odlična gostinska ponudba:
Restavracija Oštarija, Dolenjske Toplice
Kuhan goveji jezik v mladem vinu na zeliščni skuti
Dolenjske krpice s kozjim sirom na vinskem rdečem zelju
Pesina juha
Gosje prsi na carjeviču z matevžem, svinjski file s praženimi orehi
Kostanjev narastek s čokolado in na medu karamelizirano mandarino

Restavracija Evergreen, Smlednik
Kmečka krompirjeva juha z jurčki
Račji konfit na pečenem kislem zelju in krompirju
Karpačo tune in zvitek mečarice s slano “panna cotto”
Riževi špageti s kozicami v šampanjski omaki
Evergreen tortica

OKUS MESECA: Kaki! (Roquefort skutna tortica s kakijem, Kakijevi piškotki z rozinami, Pečeni kakiji z ingverjem in mascarponejevo kremo, Hitri kakijev džem); ZAČIMBA MESECA: Kumina – Srnin file z brstičnim ohrovtom; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Pariška odkritja 2. del; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Sladka Istra 2012; MLADI IN STROKA: Študentje uspešni tudi na tujem; V SVETU PIJAČ: Pokušina vrhunskih šampanjcev Deutz, Kulinarično – vinski večer v Rimskih termah, Mednarodno ocenjevanje VinoCool – Vinoforum, Podelili diplome novi generaciji sommelierjev, Barmanska abeceda N, O, Slovenski barmani so se vrnili s srebrom! (Cocktail Juniper Rouge); DOGODKI: Vodič po sončkih slovenske gastronomije, Na kuharski olimpijadi zopet najboljši Švedi, Alpeks – pestra izbira za gostince in hotelirje, Prve oznake “Ročno rezan pršut”, Oblikovalska okuševalnica 1 del, Tekmovali v pripravi zgornjesavskih krapov in pastirskega lonca, Pestro na Dnevih slovenskega turizma, 59. Gostinsko turistični zbor Slovenije (Nagrajenci tekmovanj 2012, V strokovnih znanjih tekmovali tudi dijaki, Zbornica podelila priznanja za kakovost dela in jubileje, Predstavila so se tudi podjetja), Osnovnošolci tekmovali za Zlato kuhalnico; OSTALO: Idejnik, koledar dogodkov za november, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.