Naročilo predhodnih številk

Številka 2, letnik 2013 (3,80€; za naročnike 3,50€)

Feb2013

Odlična gostinska ponudba:
Restavracija Smrekarjev hram, Ljubljana
Piranski brancin na ledu
Tatar sulca s hrenovim sorbetom
Juha iz rdeče pese s sirovo peno, kaviarjem in čemaževim pestom
Pečena hobotnica na polenti s školjkami, zelenjavo in janeževo peno
Flancat z nadevom suhih sliv in marcipana, pesino kremo in bučnim sladoledom

OKUSI MESECA: Morski ježki – iskana in cenjena delikatesa (Bavette z morskimi ježki); Strokovni posvet o goriškem radiču (Župa/juha iz goriškega radiča); Kulinarični večer Franka Sinatre v gostilni Pečarič (Z bučkami polnjeni lignji, Ossobucco Jack Daniel’s, Limonina „krostata“);  MLADI IN STROKA: Srednja šola Zagorje: Okusna PUSTolovščina (Testenica s hrenovo omako, Čebulna juha z gorgonzolo, Knapovsko sonce na moderen način, S suhim sadjem polnjena svinjska rebra, Mini krofi na jabolčni kremi); ČAROBNI SVET ZAČIMB: Naravne kamene soli; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Iz zime na vroči Bali; PREDSTAVITEV: Slorational: Rationalovo jubilejno leto 2013; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Kvas – nepogrešljiv pri peki kruha, potic, peciva!; Sladka slanikova pojedina; V SVETU PIJAČ: Odgovorno uživanje alkohola, Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, Okronali vinsko kraljico Slovenije 2013, Na WSET spoznavali vina sveta, Aromatizirana vina Poet za ljubitelje sladkega, Barmanska abeceda – S, Valentinovi koktajli na Nabotičniku; DOGODKI: Na sejmu GASTexpo novosti in tekmovanja sladoledarjev in picopekov, Na BIC Ljubljana četrta podelitev diplom, Zdrava izbira tudi v Restavraciji Ejga, Mednarodna strokovna konferenca na BIC Ljubljana, Dobre ideje nagradili s priznanjema Sejalec in Jakob; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za februar, nagradna igra, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept