Naročilo predhodnih številk

Številka 9, letnik 2013 (3,80€; za naročnike 3,50€)

Sept2013
ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Casino hotel Carnevale, Restavracija Venezia
Sadno bučni stolpič na koruznem kruhu
Marinirane rezine hobotnice
Polnjeni bučni cvetovi s kraljevim rakom
File zobatca z “vulkanskega” žara
Bučna krostata

Terme Snovik - restavracija Potočka
Postrvji tatar s sladoledom kapucinke
Postrvja čista juha s polnjenimi tulčki potočnega raka
Ribji hrustavčki z bučnim pirejem
Tuhinjska postrv v hrustljavem granulatu
»Šmorn« s pehtranom in borovničevo omako

OKUS MESECA:Leskovačka paprika – od „tucane“, pečene do nadevane (Nadevane bučke z mesom, paprikom in lisičkami); ČAROBNI SVET ZAČIMB: Paprika; TEMA MESECA: Novosti pri blagajniškem poslovanu tudi za gostince; Okusiti Slovenijo – zgolj na papirju ali tudi v praksi?; EuroBasket – kaj se bo jedlo in pilo?; AVE druženja ob evropskih kuhinjah; Vina za EuroBasket 2013; PREDSTAVITEV: Visoka šola za hotelirstvo in turizem Bled: Študij z razgledom; MLADI IN STROKA: VSGT Maribor – Konferenca EURHODIP Tekmovali v pripravi štajerskega uličnega prigrizka(Vlivanci v objemu rdeče pese, Pena iz bučnih semen); POTUJEM, JEM IN PIJEM: Velika doživetja in posebni ljudje; OCENJEVANJE: AGRA – 51. Mednarodni kmetijski živilski sejem; V SVETU PIJAČ: Vinski konvent sv. Urbana po grajsko; Koš slovenskih dobrot – Ljubljanska vinska pot; Svetovno barmansko prvenstvo v znamenju žensk; DOGODKI: Po rekordnem SladoLentu prihaja Teden restavracij!, 170 let podjetja Berndorf Besteck, Novosti v liniji Mercator Bio, V Ihanu izbrali nove mojstre žara, Deseto ocenjevanje kranjskih klobas 44, Do dobrega kosa mesa je treba izkazati spoštovanje! (Dušen goveji vrat s suhimi slivami in slivovko); Kupci Rationala so zadovoljni; Nagrajene dobrote Sladke Isre 2012; Napolitanka Manner praznuje 115 rojstni dan; Star’Bake za še boljše pekovske izdelke; Dobnikova čokoladnica zdaj tudi v Mariboru; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za september, Gostilna išče šefa - nagradna igra, Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept