Naročilo predhodnih številk

Številka 10, letnik 2013 (3,80€; za naročnike 3,50€)

Oktober2013
ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Druga violina, Ljubljana
Ajdova kaša z jurčki
Bučna kapučino juha
Idrijski žlikrofi z drobnjakovo omako
Telečji zvitki z dvobarvno polento
Jesenska hruška v teranu z orehovim nadevom
Slastna čokoladna torta brez pečenja

Gostilna pri Škrubiju, Podpeca
Škrubijev jabolčni »štrudelj« z grumpi
Banane v slanini
Rpičeva župa z grumpi
Svinjski kotleti z gobami in jajci, grenadirmarš in kruhov cmok
Klocovi nudnli

ZAČINJENO: Kako pa kaj kulinarični koši?; OKUS MESECA:V kraljestvu gobjih jedi (Gobovi štruklji, Gobova lazanja, Gobova juha po indijsko); Konoplja, vsestranska tudi v kulinariki; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Janež; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Restavracija Sicher, vse z lastnega dvorišča!; V SVETU PIJAČ: Brike so spet očarale, Modra frankinja - žametno vino Posavja (Kruhove bombice s sevniško klobaso, Hladni krožnik s sevniškim salaminom in šunko, Močna juha z mesnim raviolom, Telečje ličnice na pirini polenti, Čokolada z ajdovo kašo in sladko slanino); DOGODKI: Druženje novinarjev s Kotanyi, So žlikrofi - in so idrijski žlikrofi!, Program 60. GTZ Slovenije, Winterhalter na EuroBasketu in prihajajočem GTZ, 12. mednarodni simpozij o ajdi, Ecotrophelia: inovativnost mladih, Zgodovina svetovnih kuharskih kongresov, Prihaja Teden restavracij, Sladka Istra 2013; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za oktober, Gostilna išče šefa, Iz gostilne pri šefu že diši - nagradna igra, Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept