Naročilo predhodnih številk

Številka 11, letnik 2013 (3,80€; za naročnike 3,50€)

November2013
ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Restavracija in pizzerija Origano, Ljubljana
Ocvrte krvavice v koruznih kosmičih na jurčkih z drobnjakovim prelivom
Jesenski trikotniki, nadevani z račjim mesom in kostanjem
Pečena račja prsa s pomarančno omako in »ričoto« z rdečim zeljem
File divjega pujska z gratiniranimi mlinci s kajmakom
File srninega hrbta na zavitku z rdečim zeljem in s kislo višnjevo omako
Mascarponejeva rolada s kostanjem in vaniljevo kremo

Restavracija Primorka, Strunjan
Hladni ribji uvod
Juha iz klapavic
Polnjen jadranski ligenj z belim tartufom
Orada na soli
Kakijeva rezina z mascarponejem in limonina torta z jogurtom
Kakijev zavitek s kakijevo peno

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Krščeno vino = vino + voda; TEMA MESECA: Koncept Gostilne dela – poklicno učenje mladih v gostinstvu; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Cimet; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Restavracija San Domenico, vrhunska klasika; OKUS MESECA: Izbrali najboljšo sorto krompirja za praženje!; PREDSTAVITEV: 20 let Vivo Cateringa; V OBJEKTIVU: Mutti – strast do paradižnika (Slana paradižnikova torta, Krompirjeva juha s paradižnikovim pirejem); V SVETU PIJAČ: Nova podoba Ballentine’s viskija, Novost iz Jim Beam družine, Vabljeni na nove Primusove vinske zgodbe, Pri Rodici zgradili sodobno vinsko klet, Promocija vin ZGP Štajerska Slovenija, Motnik, vino po izročilu nonotov, Dobro obiskan Salon VinDel, Tretje srečanje kluba Istrski rubini, Podelili diplome novim sommelierjem; DOGODKI: Sejem GastExpo z združenimi močmi in v novem terminu!, Mladinci potujejo v Seul, Na trg je prišla šefova omaka, Vesolje okusov na Ekonomski fakulteti, Zlata kuhalnica: kuhali testenine in pekli jabolka, Oblikovalska okuševalnica, Novi sladki užitki iz Mannerja, Gostinsko-turistični zbor Slovenije 2013; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za november, Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.