Naročilo predhodnih številk

Številka 12, letnik 2013 (3,80€; za naročnike 3,50€)

Številka 12, letnik 2013 (3,80€; za naročnike 3,50€)
ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Hiša Raduha, Luče
Sladko-kisla slana dimljena postrv
Jabolčna juha s hrenovim narastkom
V zeliščnem mleku poširana postrv
Ragu mladega divjega prašiča
Čokoladna tortica

Gostilna Gorjanc in G design hotel
Ričet
Segedin golaž
Telečja obara z ajdovimi žganci
Gorjančeva enolončnica
Snežene kepe z vaniljevo omako

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Kaj nam prinašajo kulinarični presežniki?; ČAROBNI SVET ZAČIMB:Praznične začimbe: ingver, kardamom, klinčki; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Za vsako penino se najde prigrizek; OKUS MESECA: Praznično in sladko s Kočevskim gozdnim medom (Medeni koktajl, Medenjakovi hlebčki, Medeni mafini, Panjički, Domača medena torta); PREDSTAVITEV: Bralni kotiček; V OBJEKTIVU: Mutti – strast do paradižnika (Slana paradižnikova torta, Krompirjeva juha s paradižnikovim pirejem); V SVETU PIJAČ: Na festivalu je bilo zopet pestro!, Prvi vinski outlet pri nas, Botrstvo v Vinakoper se nadaljuje, O predelavi in trženju modre frankinje, Prednovoletno druženje z vini Dveri-Pax, 45 let od prve ustekleničene metliške črnine, Vinska vizita v Zagorju, Mladi barmani uspešno tekmovali v Črni Gori; DOGODKI: S Kotanyi obiskali sejem v Salzburgu, Študenti uspešno tekmovali na AEHT,Kulinarično tekmovanje »Top Chef« v Savdski Arabiji, Mladinci iz Seula z dvema srebrnima medaljama!, Oblikovalska okuševalnica, Otvoritev Hiše domačih okusov Pr Čop, Alpeks ima cash&carry zdaj tudi v Celju, Naj se spoznavanje Radol'ških okusov začne, Posvet za mentorje praktičnega izobraževanja, V Sarajevu »prikuhala« zlato, Slano, sladko, zvito …, opotičene dobrote, kot pribito! (Potica s suhim sadjem); OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za december, Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept