Naročilo predhodnih številk

Številka 2, letnik 2014 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Feb2014
ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Čubr, Križ pri Komendi
Žolca iz prekajenih govejih vampov z jabolčnim hrenom ter polivko iz suhih sliv in orehov
Fižolova juha s kranjsko klobaso in »ribano kašo«
Žabji kraki malo drugače s krompirjevo solato in česnovo omako
Kava na krožniku v štirih oblikah

Pri Florjanu, Maribor
Korenček iz pomarančne marinade na ajdovem drobljencu
Hrenova kuhana smetana ob trti s čipsom suhe salame
Dimljena postrv, pokuhana v sadnem kisu, na kockah polente in s »pudingom« iz ptujske čebule
Svinjska lička na pireju divjega riža z meto in repo
Sladka presenečenja

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Praznična kulinarika zgodnje pomladi; OD IDEJE DO POSLOVNE PRILOŽNOSTI: mojekosilo.si; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Dominik Sirk predstavlja: Jogurtove mišike na jabolčnem ”kompotu“ in s cimetovim sladoledom; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Kosilo v »večerji« (Dinner by Heston Blumenthal); OKUS MESECA: Radost človeka je, da ima možnost izbire - vegansko, presno, ayurvedsko s Tatjano Tomažin (Mandljeve presne kroglice, Presna štručka z bučnimi semeni in namazom, Korenčkova juha z lešniki, Mini obloženi presni kruhki in nadevani datlji, Bučkini špageti s paradižnikovo omako, Presna kakijeva tortica, hruškov napitek, Juha iz rdeče pese, Sarme z ajdovo kašo in lešniki ter pirejem, Dušena jabolka z datlji, ingverjev čaj); SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: BIC Ljubljana, Živilska šola: Valentinova in pustna peka (Brioš pleteno in rezano pecivo, Krhki in kvašeni flancati); V OBJEKTIVU: Slovenska kuharska ekipa nastopila v Dubaju; V SVETU PIJAČ: NOVO: Sommelierjev izbor (Aleš Škrlj, Leon Furman), Atimo - pomembnost trenutka, ujeta v steklenici!, Širili svoja vinska obzorja na izobraževanju WSET, Nova Vinska kraljica Slovenije je Špela Štokelj!, Barmani tekmovali za »peneči«Koktajl prijateljstva, Kava od A do Ž; DOGODKI: V Termah Snovik proslavili 12-letnico delovanja, Klub gostinskih veteranov, V Perutnini Ptuj so optimistični, Za vse, ki radi ustvarjate čokoladne sladice!, Tudi o prehranski oskrbi v javnih zavodih; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za februar, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept