Naročilo predhodnih številk

Številka 3, letnik 2014 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Marec2014

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Venko - casino, hotel, restavracija
Bučni mousse na balzamičnem kisu s popečeno panceto
Krompirjevi njoki z dimljeno skuto na porovi omaki
Polentina kapučino juha s tartufovo peno in grisinom
Svinjski file z brandy omako in skutnimi ravioli
Tortica karamelizirane hruške z rožmarinovim sorbetom


Gostilna Kunstelj, Radovljica
Kranjska klobasa v testu
Ješprenjčkova juha s pirinim kruhom
Zelena rižota s konopljinimi semeni
Jelenov medaljon z zelenjavnimi štruklji in čežano
Jogurtova tortica za eno osebo
Grizika Radolca


ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Kuhanje na ekranu; ČAROBNI SVET ZAČIMB:Davor Družinec predstavlja: Postrv v čemaževem objemu; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Restavracija The Ledbury, London; OKUS MESECA: Okusi karija navdušili Slovence (Piščančja korma, Piščančji kari); SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: IC Piramida Maribor - Zavihanke, gibanice in torte malo drugače (Švicarska sadna torta, Prleška gibanica, Zavihanka s skuto in orehi, Gratin torta z zelenjavo); V OBJEKTIVU: Posušena trska je polenovka ali bakalar (Tradicionalni bakalar na belo, Pohane bakalarjeve kroglice, Juha z bakalarjem, Bakalar v omaki s polento); V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Franci Opara, Anton Magdič), Soočenje z vini iz sorte refošk, Vinski dogodki vabijo!, Slovenska vina v Sočiju, Vina Livon tudi v zraku in na vodi, Slovenski vinarji v Benetkah, Kava od A do Ž, Uspešni na seminarju o barskih pijačah; DOGODKI: Sarajevski pokal osvojila naša kuharska ekipa!, Pripravljali tudi mulce ali sladke krvavice, Dobrote Dolenjske, nova tržna znamka, Novi gostinski lokali, Ortenia, apartmaji v naravi, Novo priznanje za Hotel Cubo, Preverili kakovost pekovskih izdelkov in testenin, Prvi znaki kakovosti »Okusi Rogle«, V Splitu zlata odličja za briško oljčno olje, Sejmi okusov - GastExpo 2014; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za marec, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept