Naročilo predhodnih številk

Številka 4, letnik 2014 (4,10€; za naročnike 3,70€)

April2014
ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Koroška hiša pri lipi, Muta
Kiblflajš z jabolčnim hrenom in koroškim črnim kruhom
Rpičeva župa z grumpi in presnim krapom
Rpičevi tašerli z redlo
Jelen v hruškovi omaki z edavim povitnjekom
Koroški šarkl

Hotel in restavracija Bevanda, Opatija
Rižota s kvarnerskimi škampi
V pivu marinirana jadranska hobotnica s kus kusom
Gratiniran brancin s škampovo omako in tartufi
Jagnjetina s Cresa z zelenjavo
Narastek iz temne čokolade z ingverjevim sladoledom

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Kako pa kuhajo na drugih ekranih?; ČAROBNI SVET ZAČIMB:Grega Rozmanpredstavlja: Beluši in marinirana zelenjava na »razstavljenem« jajcu ter s čemaževim pestom; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić: Spomladanska razglednica z otoka; OKUS MESECA: Zaščiteni žlikrofi in druge idrijske zanimivosti(Napoleona in pasje grofice flirt), Vrača se sir trnič, tudi v gostinske lokale! (Špinačni žličniki s trničem, Stiskači s suhim prekajenim vratom, Sladoled s trničem);SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: ŠC Nova Gorica, biotehniška šola - Velika noč na mizi(Velikonočne vrtnice s hrenom in pršutom, Velikonočni piškoti, Lešnikovi velikonočni zajčki, Pinca in menihi, Velikonočna hruškova tortica z medom); PREDSTAVITEV: Hotelsko gospodinjstvo - ga sploh poznamo in cenimo?; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Tadej Gašperin, Alojz Cedula), Edinstvena pokušina slovenskih arhivskih penin, 150 malvazij - za strokovnjake in ljubitelje!, V Izoli »Ženske in vino« že osmič, Sommelierji priporočajo vina k jedem, Alzaška vina tudi pri nas, Pestro v vinskem baru Veneziana, Peneči traminec, pomladna novost, V Beogradu medalje za slovenska vina, Letni zbor sommelierjev na Škalcah; DOGODKI: Izvolili novo vodstvo Društva kuharjev in slaščičarjev, Prvi »Golte ski Gourmet« uspel!, Kulinarično doživetje v podzemlju Pece, Izbrali Produkt leta 2014, Nagrajenci 89. Slanikove pojedine, V Izolo na lokalne in sezonske jedi (Kilometer 0); OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za APRIL, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

PRILOGA: Katalog opreme za gostinske lokale in hotele 2014

Pošljite recept