Naročilo predhodnih številk

Številka 6, letnik 2014 (4,10 €; za naročnike 3,70 €)

junij2014

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Hotel Apollo, LifeClass, Portorož
Solata s kvinojo, zelenjavo, arame algami in praženimi semeni
Čičerikina kremna juha z brokolijem in mlado špinačo
Ješprenj (ričota) z dimljeno skušo, šparglji in pinjolami
File brancina v zeliščni skorjici z dušenim rjavim in črnim rižem na kremi iz boba
Tortica Riso z riževim sladoledom, orehi in pomarančami

Oštarija Rudolfswerth, Novo Mesto
Lovski izplen iz dolenjskih gozdov
Harmonija žitaric in gob z gorjanskih košenic
Riba iz zelene lepotice Krke
Habsburški krožnik
Pita iz črešenj brusniške hrustavke


ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: »Okusiti« in »Okusom« so se pridružili še »Okusi Ljubljane«; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Martin Blejec predstavlja: Tatar rdeče postrvi in rakov narastek na cvetačnem pireju s pehtranom ter ribji ocvrtek na čebulni marmeladi; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić: Banjaluški Marco Polo - več kot zgolj »čevapi«!; MLADI IN STROKA: BIC Ljubljana: Emona 2000; »Ironman« v strežnih disciplinah; SŠGT Maribor: Jagode - od predjedi do sladice (Koktajla Jagodni poljub in Buča, Piščančje prsi z jagodami, kozjim sirom in cvetličnim medom, Bazilikina kremna juha z jagodno peno, Krompirjevi štruklji s pehtarnom na jagodnem šodoju, Kunčja rulada z jagodno omako, kunčji kroket v konopljini skorjici in flambirane jagode z mandlji, Tulec s kremo iz bele čokolade in jagodami na limonini tortici, jagodni sladoled z metino peno na lešnikovi zemlji); SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Diši po kruhu in pekovskem pecivu (IC Piramida Maribor): (Sirove štručke, Kruh z ajdovo moko in orehi, Kruh z dodano rženo moko in semeni); PREDSTAVITEV: Kako pridobiti certifikat NPK s področja hotelskega gospodinjstva?; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Patricija Furlan, Dušan Kelbič), Vstopili v svet sommelierstva, Pridobili certifikat WSET 2. stopnje, Prvi Salon penečih vin, Wine Jam v Križankah, V Bruslju slovenskim vinom 4 zlate in 5 srebrnih, Festival oranžnih vin v Izoli, Mednarodne nagrade za Vinakoper, Velika zlata medalja tudi za penino Silveri, Hugo v novi podobi, Madžarska ni samo tokaji!, Na Bledu praznik barmanskega znanja; DOGODKI: V Alpeksu predstavili uporabo tablet sistema, Iztok Legat v Beogradu izbran za Viteza kulinarike!, Dobrodelna Gorenjkina rolada, Tečaji v La Ganache zopet septembra, V poletje z izdelki Manner, Čas kuhanja marmelad je tu!, Nove jušne osnove iz Podravke; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za junij, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept