Naročilo predhodnih številk

Številka 7/8, letnik 2014 (6€; za naročnike 5€)

JUlavg2014

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Vila Podvin, Mošnje pri Radovljici
Postrv, marinirana v soku agrumov, s hladno koromačevo juho in špinačno strjenko
Peteršiljeva juha in z mavrahi nadevana testenina
File jezerske postrvi na črni leči z lisičkami in šparglji ter omako iz česnovih cvetov
Račja jetra z omako iz malin, belgijskim radičem, karameliziranim jabolkom in jabolčnim creme brûléejem
Limonin biskvit z belim čokoladnim moussom in jagodičjem, bezgovim kozarčkom ter jagodnim sorbetom

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Iz Pekinga: o nagrajeni Sloveniji in knjigi chefa Blumenthala; ČAROBNI SVET ZAČIMB:Simon Bertoncelj predstavlja: Telečji hrbet v testu z ostrigarji, telečji priželjc, gel dimljenega korenja in druga izbrana zelenjava; TEMA MESECA: Cvetovi na krožniku, hrana za dušo! (Kuskus z lisičkami in kapucinkami; Kumarična solata, Kamilična limonada; S sirom nadevani bučni cvetovi);POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić: Domačija Novak, Sadinja vas; MLADI IN STROKA: VSGT Maribor: Inovativni ulični prigrizki (Krompirjeve bombice; Ajdove košarice; Jezikov »štamprl«; Kruha in iger; Stiros; Kruhova štruca s pišekom; Ajdovi pašeji; Zamrznjeni jogurt v vaflju; Čokoladni kolač s hrenom in peso; Korenčkovi kolački);SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Poletna sladka razvajanja (BIC Ljubljana): (Skutna pita z marelicami; Sadno linška pita; Borovničeva pita z mandljevo kremo; Torta »1000 lističev«; Čokoladna gnezda; Jogurtova krema z jagodami; Smetanova strnjenka; Čokoladne sanje); PREDSTAVITEV: Kogast: Opremljanje velikih kuhinj; Zakaj izbrati Winterhalter pomivalne stroje?; Tudi sobarice si zaslužijo pohvalo za dobro opravljeno delo!; V OBJEKTIVU: Iztok Legat: Državno kuharsko tekmovanje v Moskvi; V SVETU PIJAČ:Sommelierjev izbor (Sebastijan Pintar, Bogomir Remih), Novi okusi Vipave v novi podobi, Novi Capris Rosé in botri, Novosti na Cvičkovem dvoru, Novo znanje, nova vinska odkrivanja (WSET 3. stopnja), Vino Ritoznojčan se vrača!, Eleganten kozarec zdaj tudi za Coca-Colo, Barmansko tekmovanje za pokal Argonavtskih dnevov, Rokova rdeča eksplozija med finalisti!, Poletna osvežitev z barmanko Drago Kepeš (Ljubezensko presenečenje; Lolitina izpoved; Sončno jutro); DOGODKI: Bogastvo starih briških sadnih sort, Druženje ob knjigah z okusom, Predstavitev novosti »Seba`s grill«, Novosti, otvoritve, Noč polne lune in novega vodiča JRE, Zgodovina na krožniku (BIC Ljubljana) (Začinjeno vino, Datlji z medom, Mesna potica, Bob v solati, Ajdnikova torta), Ste za tipično ljubljansko kosilo? Okusi Ljubljane, S.Pellegrinova lestvica 50 najboljših restavracij na svetu, Študenti GRM-a kuhali s chefom Markom Pavčnikom, AGRA: Nagrajena kakovost mleka in mlečnih izdelkov; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za julij in avgust, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju, dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept