Naročilo predhodnih številk

Številka 9, letnik 2014 (4,10 €; za naročnike 3,70 €)

September2014

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Hotel Zarja, Pohorje
Karpačo marinirane postrvi v družbi sladoleda, pene kozjega sira in posušenega paradižnika
Poširan file smuča na polenti z blitvo in peno smrekovih vejic
Pohorski pisker
Hrustljava piščančja roladica z jurčkovo peno, pirejem zelene in karamelizirano rdečo peso
Zarjina borovničeva gibanica

Hotel Rakitna, Preserje
Skutni štruklji z gobovo omako
Bučkina juha s krompirjem
Čebulna bržola z domačimi špeclji (vlivanci)
Lovski krožnik za 2 osebi
Gibanica Rakitna (gibanica brez testa)

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: So zvezdice na hotelih sploh potrebne?; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Marko Magajne predstavlja: Mousse mlečne čokolade s slivami, poširanimi v tramincu, in jogurtov sladoled s cimetom; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Ekskluzivno - Mira Šemić: Restavracija Hakkasan, London; MLADI IN STROKA: O gostinstvu skozi oči Roka Jeniča; VSGT Maribor na evropski ravni zopet opozorila nase; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Slastni jesenski pridelki: Pita z mascarponejem in svežimi figami, Bučni kruh, Focaccia z grozdjem; PREDSTAVITEV: Hotelsko gospodinjstvo: Ko nastopijo v hotelski sobi izjemne situacije; OCENJEVANJE: AGRA 2014: Ocenili kakovost mesa in mesnih izdelkov; Kakovost vin, vredna jubileja; Visoka kakovost ocenjenih sadnih sokov, pijač in vod; Vino Ljubljana 2014; Decanter 2014; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Dejana Baša, Klemen Sevšek); Nova sezona natečaja »Lidlov mladi vinar«; Mednarodna konferenca o sauvignonu; Podelili vinskega šampiona Hudi maček; Vinski sejem in Festival Okusov® z roko v roki; Salon Traminec praznoval 5. rojstni dan; Bliža se festival Modre frankinje; Konzorcij Collio obeležil 50 let obstoja; Čajnica v objemu cvetja in dreves; Bohinj: Degustacije sira, mlečnih izdelkov in vina; Skodelica kave s Katjo; DOGODKI: Ecotrophelia nagradila inovativnost študentov; Na Piramidi podelili diplome živilcem; 4. SladoLent: največja promenada slovenskih chefov; Na Prazniku Pohorskega lonca (Zreče); Ocenjevali všečnost kranjskih klobas; Dnevi medu v Polhovem Gradcu; OSTALO: idejnik, koledar dogodkov za september, Nagradni igri: Gostilna išče šefa 3, Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept