Naročilo predhodnih številk

Številka 10, letnik 2014 (4,10€; za naročnike 3,70€)

okt2014

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gora pod lipo, Tinjska Gora
Ajdov krapec “po pohorsko”
Hruška in mlad kozji sir z orehovim pestom ter ajdovim kruhom z orehi
Bučna juha z bučnim oljem in ajdovim raviolom

Zvitek postrvi z ajdovo kašo na korenčku s popečeno rdečo peso
Sočen ajdov biskvit z likerjem in marmelado vinogradniške breskve ter mascarponejevo kremo

Okrepčevalnica Abi Falafel, Ljubljana
Lečina čorba
Tabuleh
Kubbe in tahini omaka
Foul
Baklava

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Kulinarika - vzrok za obisk Slovenije?; ALI STE VEDELI: Mascarpone – italijanski sir, ki sploh ni sir, Stevija – 300x slajša od sladkorja, Kostanj za revne in bogate, Ste za syrah ali shiraz, 25. oktober – svetovni dan testenin; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Marino Furlan predstavlja: Mousse iz kozje skute in jurke ter sladoled iz pečene hruške na medenem »crumblu«; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić: Trattoria Risorta, Milje - Kulinarični biser ob morju; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Pozdrav jeseni (BIC Ljubljana): Mafin z jabolki in kosmiči, Tortice na palčkah za noč čarovnic, Pletenka s krompirjem, česnom in peteršiljem, Bučka iz kvašenega testa; PREDSTAVITEV: SEGON ŠKET, 25 let uspešnosti in poslovne odličnosti; Hotelsko gospodinjstvo: Grand Hotel Slon, Ljubljana - Za vse čokoladica in vremenska napoved, za mladoporočenca pa tudi srčki!; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Marko Uran, Branko Slavinec), Začetek trgatve, prvi mošt in Istrski rubin, Turistični novinarji trgali in polnili, Vinska klet Brda uspešna na kitajskem trgu, Vino Ljubljana, od nostalgije do novih načrtov, Trgatev Stare trte in kronanje mariborske kraljice, Brike tokrat gostile štajerske vinarke, Francoska vina pri Lidlu, Sáke, japonska tradicija, ki osvaja svet, Modra frankinja v kozarcu - in na krožniku! (Goveji file z redukcijo modre frankinje in glazirano šalotko), Začenja se nova sezona Primusovih vinskih zgodb, WineCo: Vinski arhiv kar na telefonu, Na svetovno barmansko prvenstvo, a ne le po medalje, Izvirni nastopi slovenskih barmanov v Avstriji, Skodelica kave s Katjo; DOGODKI: Slovenski dan dietetikov in nutricionistov, Svetovni brezglutenski dan in celiakija kot način življenja, Knjiga o jedeh s šarmom novega in starega Dunaja, Mesec ljubljanskih jedi v D125, Slovenska kulinarika predstavljena v Celovcu, Festival prekmurske gibanice in prekmurske šunke, Večer s slovensko člansko kuharsko reprezentanco, Iz Zelenih Dolin tudi siri brez laktoze, eCuisine - interaktivni učni pripomoček, Kuharji sveta za boljši jutri, Prva »Prleška gibanica 2014« je bila uspešna, Kobariški krog vabi na jesensko razvajanje, Sladka Istra - dva dni sladkega raja v Kopru; OSTALO: koledar dogodkov za oktober, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept