Naročilo predhodnih številk

Številka 11, letnik 2014 (4,10€; za naročnike 3,70€)

nov2014

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Galerija okusov, Novo Celje
- Medene račje prsi s karameliziranim kostanjem, rdečim zeljem in kutinovo marmelado
- Sataraš chefa Boruta
- Fižolovi ravioli s konfitiranim govejim jezikom, hruško in črno redkvijo
- Svinjska krača s pirejem maslene buče in gomoljno zelenjavo
- Pečena hruška s sladoledom gorgonzole

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Potujmo globalno, jejmo in pijmo lokalno!; ALI STE VEDELI: Granatno jabolko – največ jih pride iz Irana, Ghee maslo – kulinarično zlato, Vinski odpirači – nekoč in danes, Orada in brancin – cenjeni morski ribi, Beli tartuf – podzemni zaklad; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Matic Bergant predstavlja: Kopunove prsi, nadevane s skuto, pašteta iz kopunovih beder z drobnjakom in kefirjev sladoled z gorčico; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić: Kulinarično-vinsko doživetje v restavraciji Riff, Valencija; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Čas je za kostanj, BIC Ljubljana (Torta naših babic, Rogljički s kostanjevim nadevom); OKUS MESECA: Ljubljananjam / Smrekarjev hram (Telečji tatarski biftek, Sončna juha z medeno slanino in bučnimi hrustki, Ravioli z rikoto in lisičkami, Piščanec z gosjimi jetri in pistacijo, Tris sladic z jesenskim sadjem); MLADI IN STROKA: Osnovnošolci kuhali v finalu za Zlato kuhalnico (Istrske fritule z brusnično omako)OCENJEVANJE: Gostinsko turistični zbor 2014 (nagrajenci, pokal, predstavitev gostinske opreme, živil in pijač); V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Sašo Pejić, Igor Šuštaršič), VinDel - paleta okusov in priložnosti za posel, Srečanje sommelierjev in podelitev diplom, Kljub slabši letini, bo martinovo veselo, Tri kleti, tri zgodbe, en ponos, Druženje članov kluba ljubiteljev Krške kleti, Srečanje dobrodelnih kupcev vin Vinakoper, »Geisha«, najboljši koktajl leta 2014, Skodelica kave s Katjo; DOGODKI: Slovenske dobrote, nova Tuševa blagovna znamka, Študenta mariborske in blejske višje šole uspešna na EuroSkills, Na Knjižnem sejmu bosta tudi KulinARTfest in Rudolf!, Slovenski kuharji odhajajo na svetovno prvenstvo, Projekt Okusi Ljubljane uspešen doma in v tujini, Novo v trgovini Vino Outlet, Oblikovalska okuševalnica - 1. del, Oblikovanje za hrano - 1. del, Interslast, najbolj sladki kongres na Hrvaškem, Dnevi slovenskega turizma in podeljena priznanja; OSTALO:koledar dogodkov za november, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.