Naročilo predhodnih številk

Številka 12, letnik 2014 (4,10€; za naročnike 3,70€)

dec2014

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Park, casino & hotel, Nova Gorica
* Karpačo jakobove pokrovače s hrustljavimi drobtinami na bučni solati s parmezanovo peno
* Kostanjeva juha s česnovim hrustljavčkom, peteršiljevo kremo in jurčkovim čipsom
* Marinirane rdeče morske kozice na kremni rižoti s peno paradižnika in dimljene paprike
* Poširan file brancina s sotiranimi lisičkami in porom ter penečo žafranovo omako
* Tisoč lističev z limetino kremo in jagodami

Skipass, hotel in restavracija, Kranjska Gora
* Tris postrvjih predjedi
* Račja pašteta v beli slanini »lardo di colonata«
* Raviol z zajčjim ragujem in limonino maskarpone kremo
* Potrebuševina mladega prašička na bučnem pireju z vodnimi vlivanci in vinsko omako
* Kuhana karamelizirana hruška z želejem iz rjavega sladkorja in ruma ter mlečno kremo

Lifeclass hotels & spa, Portorož
* Solatka iz koromača, muškatne buče in pomaranče s kremo iz sveže bazilike
* Kremna juha iz rdeče pese, pinjol, jabolk in ingverja
* Sejtan na kvinoji in zelenjavi ter omaka s koprcem
* Špinačni njoki z jurčki in čipsom iz koruznega zdroba
* Paradižnikova tortilja z lečo in tofujem na špargljevi kremi

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Sejem ni le za gledanje in (brezplačno) okušanje; ALI STE VEDELI: Zamašek za peneča vina – od povoščenih krp do plute, Jajčni liker – rumenjak namesto avokada, Panettone – sladki kruh iz Milana, Zvezdasti janež – 8-kraki janežev nesorodnik, Tatarski biftek – hamburgerjev veliki brat?; ČAROBNI SVET ZAČIMB: Filip Matjažpredstavlja: Pita iz orehovega testa brez glutena z nadevom iz vijoličnega krompirja ter s korenjevim pirejem; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: IC Piramida Maribor: Diši po praznični peki (Božični kolač, Izdelki iz medenega testa, Ledena cimetova torta, Parklji iz kvašenega testa); PREDSTAVITEV: Sladka Istra - Najizvirnejša sladica Istre 2014; Znanja in spretnosti sobaric na preizkušnji; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Sergej Cesar, Danilo Štumberger), Na VSGT Maribor izobraževanje o vinu, Prekmurska vinska letina bo kvalitetna, Janževec postal »Naj špricar 2014«, Nova vinska botra Vinakoper, Pullus uspešen na Dunaju, Festivala vin in kulinarike zaključena, prihaja Salon penečih vin, Natečaj in posvet »Lidlov mladi vinar«, Skodelica kave s Katjo; DOGODKI: V Luksemburgu 3 srebrne in 1 bronasta, O zavrženi hrani in možnih rešitvah, Okusi Radol'ce, v povezovanju je moč, V led vklesane zgodbe vabijo, Oblikovalska okuševalnica 2. del, Konferenca o trendih in izzivih v živilstvu, prehrani, gostinstvu in turizmu, Nova knjiga: Z 80 jedmi okoli sveta, Gostinci tudi o davčnih blagajnah in davku na pijače, Startup vikend s poudarkom na hrani, Otvoritve, Tudi o malih slaščičarskih skrivnostih, Mannerjev čokoladni izziv (Trojna Manner čokoladna sladica v kozarčku); OSTALO: koledar dogodkov za december, Nagradni igri: Gostilna išče šefa 3, Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.