Naročilo predhodnih številk

Številka 1, letnik 2015 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Jan2015

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Grič, Šentjošt nad Horjulom
Ostrige, morski ježki, tapiokin »kaviar« in zelene jagode
Zimska zelenjava na kremi iz ovčjega sira in lešnikov ter s fermentiranim ječmenom
Fermentirani ajdovi žganci s peno iz žgančevke, ovčjim jogurtom, skorjico iz cikorije in ječmena
V senu pečen jagenjček
Sladoled iz hokaido buče in borovničev sladoled s cimetom na hladni kremi iz svinjske

Gostišče Pri planinskem orlu, Stahovica
Gamsova klobasa z namazom iz skute in hrena v obliki trniča
Gamsova juha s pečenim štrukljem, nadevanim z gamsovim mesom
Stiskači z gamsovim mesom in slanino na bučnem pireju
Gams v lovski omaki in krompirjeva sestavljanka z gobami
Medvedov ragu z ajdovimi krapi in »pijano« rdečo čebulo
S trničem nadevane ocvrte suhe slive z vinsko peno

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Gost ima vedno prav!; ALI STE VEDELI:Čas je za liči – cenili so ga že kitajski cesarji, Fava tonka – pozabljena začimbna eksotika, Pokovka – ko jezni duhec skoči iz zrna, Pupitre – inovacija šampanjske vdove, Krvava Mary – Ali res prežene glavobol?; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Kulinarični užitki z Marino v Marini, Novigrad; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE:Aromatični svet kulinarike s Tomažem Vozljem(Motovilec s pomarančo, medom in slanino, Kremna kolerabina juha, Mariniran losos na polenti s solato in jogurtovo kremo); OKUS MESECA: Curry Life Figovec začinil Ljubljano (Piščanec Tikka Masala); SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: IC Piramida Maribor - Kolač, keksi, pletenice in sadni kruh (Cimetov kolač, Keksi s čokolado, vaniljo in kandiranim sadjem, Sadni kruh, Mlečne pletenice s 3, 4 ali 6 prameni); Naj torta Sladke Istre 2014, Le Potica, o kateri se govori!; PREDSTAVITEV:Knjižne novosti(Domača kuhna pa to, 3. del, Vojna kuharica, Odprta kuhna tudi v knjigi, Potice iz Slovenije – priročnejša izdaja); V SVETU PIJAČ:Sommelierjev izbor (Sebastjan Mavrič, Peter Pertoci), Primorke in vino, Festival penin in zmagovalna Bjana, Konferenca, posvečena modri frankinji, Label Grand Karakterre, Vinakoper - dobrodelni že 16 let!, Pivo Laško Special v kozarcu in na krožniku, Kava in sladica v enem; DOGODKI: V Kopru kartica, ki odpira »mestna vrata«, Olja Jenko med najboljšimi na svetu, Slovenski kuharji na Svetovnem prvenstvu v Luksemburgu, Razglasili najboljše gostinske lokale v Ljubljani in okolici, Raven kulinarike višja, postrežbe pa še ne!, Na Conpasti testenine iz 14 dežel, Oblikovalska okuševalnica, 3. del, KulinArtfest - se je bralo in tudi kuhalo!, Ustanovili Društvo picopekov Slovenije;OSTALO:koledar dogodkov za januar, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept