Naročilo predhodnih številk

Številka 2, letnik 2015 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Feb2015

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Four Points by Sheraton Ljubljana Mons
Bučna juha s pirejem iz granatnega jabolka in z bučnim macaronom
Hobotnica in pire z muškatnim oreščkom ter hladno »rančero« omako
Ajdova kaša z jurčki, panceto in poširanim jajcem
Marinirane piščančje prsi na kremni polenti s šalotkino omako in mladim kravjim sirom
Millefoglie s čokoladno peno, malinovim sorbetom in metinim kulijem

Gostilna Štalca pri Vodniku, Ljubljana
Mariniran file slanika in slanikova sestavljanka
Kremna cvetačna juha z bombetko
Slastna zimska solatna krožnika
Kmečka pojedina
Solnograški žličniki

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: »Gi« konju ali maslu?; ALI STE VEDELI: Družina pinotov – modri, beli, sivi ali mlinarski?, Daikon – zakladnica zdravja v redkvah, Goji jagode – superživilo in sorodnice paradižnika, Kahlua – 100% arabica, rum in barve Mehike, Marcipan – mandljeva zmes, ki ljubi oblikovanje; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Restavracija Story, London; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Aromatični svet kulinarike - SGTŠ Radovljica (Rožanska slavnostna kisla juha s cimetom, Kozice z žafranom in marinirana tuna na sezamovem drobljencu, Morske kozice z ananasom in kokosom); SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: ŠC Nova Gorica, Biotehniška šola Šempeter (Polnozrnate miške s suhimi figami v vinskem šatoju, Polnozrnati krofi, Kroštole z limonino kremo malo drugače, Valentinova torta z vinsko kremo, Marcipanovi pralineji, Presni zaljubljeni srčki); PREDSTAVITEV: Celovito zavarovanje tudi v gostinstvu!; Zgodbe o uspehu: Okusno iz Prekmurja - Kodila, Passero; Društvo picopekov Slovenije; Hotelsko gospodinjstvo: Terme Olimia, Podčetrtek; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Primož Repnik, Robert Kurnik), Okronali Sandro Vučko, 19. Vinsko kraljico Slovenije, Pridobili WSET certifikat 2. stopnje, Srečanje sommelierjev v Zlatem griču, Tradicionalna grajska rezatev na Gradu Sevnica, Bogata bira vinskih priznanj kraških vinarjev, Barmani januarja praznovali novo leto in tudi tekmovali; DOGODKI: Uspeh slovenskih kuharjev v Sarajevu, Kendov dvorec na prestižnem kuharskem dogodku, Šesta podelitev diplom na BIC Ljubljana, Vabljeni na »Kulinarično pot« v Kranjsko Goro; OSTALO: koledar dogodkov za februar, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept