Naročilo predhodnih številk

Številka 3, letnik 2015 (4,10€; za naročnike 3,70€)

Mar2015

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Šempeter, Bistrica ob Sotli
Tlačenka na črni redkvi z ocvrto kislo repo
Čemaževa juha z jetrnim mošnjičkom
Pirina kaša in kopunov ragu v pirinem tulčku ter sirčkova pena
Kozjanski vol na bučnem pireju z ajdovim krapom
Orehov biskvit s čokoladno kremo in jagodami

Barone, restavracija Alla Dama Bianca, Trattoria Posta
Morski pajek z majonezo
Tortelloni Barone z nadevom iz kave, kakava in semena »fava tonka« v omaki iz škampov in janeževega masla
Tortelloni Barone z nadevom iz lososa in pistacije v omaki
Juha iz pasionke z ananasovimi rolicami, nadevanimi z belo čokolado
Marinirani škampi na Barone testenini z algami
Zloženka iz testenin Barone, raguja divjega prašiča in sira
Jelenova zarebrnica z ribezovo omako in tremi vrstami polente

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Kulinarična promocija - besede ali dejanja?; ALI STE VEDELI: Amarena Fabbri – verjetno najbolj slavna višnja, Laški in renski rizling – podobna, a hkrati tako različna, Pistacija – zakaj je draga in zelena?, Bulgur in kuskus – pšenični zdrob malo drugače, Roza sol – lahko je kamena ali rečna; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Philippe dine & wine, Banja Luka; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Aromatični svet kulinarike - SŠGT Celje (»Kašota« z jurčki na porovi posteljici, Zelenjava julienne z riževimi rezanci in gobami šitake, Baklava); SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Biotehniški center Naklo (Jogurtova strjenka s sadjem, Pita s skuto in kislo smetano, Ajdovi obročki z jabolki in lešniki, Ajdova torta s skuto in suhimi slivami, Pekovsko pecivo s sirotko, Ajdov kruh s suhimi jabolki); PREDSTAVITEV: ISS Facillity Services - prehranske storitve (Lososov tatar in marinirane morske kozice, grahova krema in žafranova majoneza, Svinjski file z jurčkovo kremo, bučnim pirejem, krompirjevo peno in brokolijem, Sladki krožnik, Presenečenje za najdražjo); Zgodbe o uspehu: Okusno z Gorenjske – Čili Pipp, sokovi Matic, ribogojnica Zupan; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Bogdan Deželak, Tomaž Krajnc), Salon penečih vin, Sommelierji na študijskem izletu tudi čez mejo, Podelitev diplom sommelierjem 3. stopnje, Srečanje vinskih kraljic na Ptuju, Prvi Parkov vinsko-kulinarični festival, Ste za pivo z dodatkom kave?!; DOGODKI: Osnovnošolci zopet kuhajo in tekmujejo, Nagrajeni slovenski pekovski izdelki, Izbrali najbolj inovativna slovenska živila, Na zboru Društva kuharjev in slaščičarjev tudi o načrtih, Srebrna poroka z Lectarjem, NJAMboljši v Ljubljani v lanskem letu, Foto utrinki s sejma GastExpo 2015, 25. kulinarični večer v Gostilni Repovž, Dnevi okusov v Horeca centru, 90. tradicionalna Slanikova pojedina; OSTALO: koledar dogodkov za marec, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic.

Pošljite recept