Naročilo predhodnih številk

Številka 5, letnik 2015 (4,10€; za naročnike 3,70€)

MAJ2015

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Mond casino & cabaret, Šentilj v Slovenskih goricah
Terina rakovice v objemu špargljev, čemaža in peteršilja
Špargljeva juha s kraljevimi rakci
Jeseter z mlado zelenjavo, sirovim kulijem in pirejem iz zelene
Kunec z mavrahi in pastinakom
Čokoladni ravioli z nadevom iz češenj in aromo vrtnic
Višnjeva krostata z meringo in osvežilni li-či koktajl


Gostilna s prenočišči Winkler, Lokve
Njoki iz eko kopriv z maslom, pršutom in žajbljem
Eko bleki z zelišči in popečena svinjska ličnica
Zajčji ragu in štruklji z nadevom iz eko rdeče pese in skute
Srnini kotleti na žaru z borovnicami in oglarsko polento
Jogurtova strjenka z eko rabarbarino marmelado in čokolatinčki z meto

ZAČINJENO Z DR. BOGATAJEM: Ali sploh sledimo Evropi?; ALI STE VEDELI – RAZISKUJEMO ŠPANIJO: Šeri – 23.000 hektarov, Iberski pršut – črni pujsi iz hrastovih gozdov, Dežela tapasov – španski temperament v grižljaju, San Sebastian in ElBulli – kulinarična imena z veliko začetnico; POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Sonce in krožniki Tajske; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Aromatični svet kulinarike – SGTŠ Izola (Sardele v šavorju, Koromačeva kremna juha s ponvičnikom, Polnjeni kalamari s pisano polento); PRAVNI NASVETI: Mag. Boštjan J. Turk: Odgovornost gostinca v primeru kraje ali poškodovanja gostove lastnine; MLADI IN STROKA: Kuhnapato 2015 – Osnovnošolci kuhali v velikem finalu (Zelenjavna ajdova kaša, Mala kartuzijanska južina); PREDSTAVITEV: Zgodbe o uspehu - Okusno iz Ljubljane (Odprta kuhna); Kmečki siri, naše bogastvo (2. del) – ponudba v gostinstvu (restavracija Marina, gostilna Krištof, gostilna Rakar); AJDA MED TRADICIJO IN INOVACIJO: Povabilo na delavnico o ajdi; Vivo catering - ponudba jedi z ajdo (Solatka iz ajdove kaše, Zelenjavna juha z ajdovo kašo, Ajdova kaša v špargljevi »rižotki«, Pregreta smetana s praženo kašo in jagodnim kulijem); IC Piramida - srečanje s tatarsko ajdo (Tatarski ajdov kruh, Ajdov biskvitni kolač z orehi in kavo, Tatarska ajdova gibanica, Tatarska ajdova potica z različnima nadevom); V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (David Alaimo, Zlatko Šparakl), Štajerska pomlad prinaša novosti, Iz vipavske kleti že jeseni novi Pilon, V Portorožu 122 malvazij, Finger Lakes nagradil slovenska vina, Pokuševalci vina imajo svoj klub, Klet Tilia postala »Hiša pinotov«, Izobraževanje ljubiteljskih sommelierjev; DOGODKI: Vabljeni v Šibenik: Okusi Mediterana in kuharske zvezde!, Izid knjige 44. odtenkov čaja v jedeh, Združenje JRE: »Talent leta 2015« je Ana Roš, Čokoladna nebesa v Radovljici; OSTALO: koledar dogodkov za maj, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept