Kako do svojega izvoda

Številka 4, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

April2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna pri hrastu, Nova Gorica – Šparglji za spomladanski kulinarični navdih!
*Špargljeva tortica, file brancina na špargljih in karpačo jakobove pokrovače na špargljevi solati z avokadom in osočnikom
*Divji rdeči riž s šparglji in rezinami prekajene sipe na grahovi kremi
*Spomladanska lastovka – sveži file lastovke s špargljevo fregolo in špinačno omako
*Telečja lička na špargljevem pireju s popečenimi šparglji
*Tortica iz bele čokolade in manga z mandljevim hrustljavčkom in špargljevo peno

Gostišče Veselič, Podzemelj – Na belokranjske in velikonočne jedi k Veseliču
*Belokranjska pogača
*Belokranjski nadev
*Prekajena kračica v testu s hrenom in pirhi
*Štrukljeva juha z drobnjakom
*Belokranjski žlikrof
*Zrezek veselič s korenčkovim in topinamburjevim pirejem
*Jelenov medaljon v metliški črnini
*Rožičkova potica


IDEJNIK - Divja pomladJED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Med obloženo mizo in simboliko; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Novosti iz Kotanyi zakladnice (recepti: *Čokoladne sanje s pistacijami in čokoladnimi mrvicami, *Hrustljav hruškov zavitek s čokoladno-čilijevo omako, *Kokosov puding z mangovim želejem)POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Costes Downtown, Budimpešta; PREDSTAVLJAMO: UČILNA OKUSOV – zaupanja vredna in izobraževalna; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Od pomladnega čemaža do velikonočne peke: (recepti: *Pletenki iz treh in štirih pramen, *Čemaževa pogača, *Orehova potica); DOGODKI: Kulinarične prireditve vabijo…, Tuševa kuharska zvezda, Tekmovalni uspehi: - ŠC Velenje na Nizozemskem, - VSŠGT Bled v Italiji, - Blaž Habjan v Celovcu, - SGTŠ Radovljica v Celovcu; Alpeks o namiznih trendih in novostih, Planica, velik športni in gostinski dogodek, Finalisti izbora The Slovenia Restaurants Awards (+ intervju z Nikom Slavničem), Otvoritev hotela St. Daniel, Štanjel, Izbrane delikatese, tudi ostrige z zlatimi lističi!; V SVETU PIJAČ: Sommelierska selekcija 2017 - Vinski svetovalci izbrali vina k jedem, Med 120 malvazijami kar 36 zlatih, Sommelierji praznovali 25 let društva, Vanesa Klinec viceprvakinja v Parizu, Slovenske barmanke odlične na Hrvaškem; OSTALO: koledar dogodkov za april, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

PRILOGA:Katalog opreme za gostinske lokale in hotele 2017

 

Naročite svoj izvod! (povezava na email z vsebino)

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.