Kako do svojega izvoda

Številka 5, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

Maj2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Pri treh ribnikih, Maribor – Mladostna zagnanost v najstarejši mariborski gostilni
*Štajerski “esihflajš” s telečjo ličnico
*Smuč na rižoti s šparglji
*Pujskova ribica in konfit potrebušine
*Hrbet mladega jelena
*Po(ne)srečena pohorska omleta

Chef Giuseppe D’Aquino - Michelinov gourmet večer v Slonu
*
Toast trilje z vodno krešo na omaki Romesco
*Čokolada in maline


IDEJNIKJED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Riba – na krožniku ne miga!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Zamrznjeno-sušena zelišča (recepti: *Zeljne roladice s paradižnikovo pasto, *Skutni kolač z zelišči in limono)POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – VinCE 2017, Budimpešta; INTERVJU: Dr. Blanka Vombergar – 18 let plodnega dela je za nami!; Mario Botter – S kakovostnimi in naravnimi sestavinami do dobrega obrtniškega sladoledaSLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Pečemo sladice z jagodami in meliso: (recepti: *Pecivo s skuto, jagodami in meliso, *Vaniljev sonček in kolački z jagodami); DOGODKI: Tuševa kuharska zvezda, Diplomanti živilstva predstavili svoje karierne poti, BIC Ljubljana: Jedi in pivo, od Savinjske doline do ljubljane (recepti: *Ajdov kruh s čemaževim namazom in savinjskim želodcem, *Ješprenjeva solata s šparglji in govejim jezikom, *Mušlni, *Dušen goveji rep, *Čokoladno karamelne košarice s praženimi lešniki), S sladoledom prekmurska gibanica na evropsko prvenstvo, Bela krajina združila ljudi dobrega srca, Festival čokolade Radovljica: od čokolade z zaseko do pralineja z okusom parfuma!, Vila Podvin: čokoladni jedilnik treh dežel; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Breda Drenek Sotošek, Tomaž Leben), Dobrodelno vino »Vasilij Žbogar collection«, 100 let najstarejšega slovenskega vina, 10 let Hiše stare trte v Mariboru, Že dvanajstič v družbi s pinelo, Tudi letos bodo na Vinski vigredi odlična vina, Na WSET osvojili nova znanja o vinu, Gremo na illy!, Večer posebnih piv v Ošteriji Žogica, Barman Tomaž na finale v Prago, Študenti mešali »filmske« koktajle, Negroni: kralj med aperitivnimi koktajli; OSTALO: koledar dogodkov za maj, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.