Kako do svojega izvoda

Številka 6, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

Jun2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostišče Milka, Kranjska Gora – Chef, ki je v Kranjsko Goro prinesel tudi londonske izkušnje
*Hladno dimljena postrv na raviolih, polnjenih z rikoto in koprivami
*Jakobove pokrovače s kostnim mozgom, koruzo in algami
*Poširan som z ocvrto svinjsko kožico, kremo peteršiljeve korenine in hrustljavim grozdjem
*Goveji file z algami, krompirjevo kremo in šalotko v vinski omaki
*Karamelizirana gosja jetra

Kavarna Zvezda, Ljubljana – Torte, piškoti in sladoled, vse je en sam izziv (intervju z Urško Šefman Sojer)
*
Babičina jabolčna pita
*Torta Arabesque
*Čokoladna pena z lešnikovim drobljencem in sadjem
*Sadna mešana torta


IDEJNIK; JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Ali so pogače v sorodu s picami?;  SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Balzamične glazure za okus in dekoracijo (recepti:*Smuč z balzamično glazuro in rezanci z zelenjavo, *Trilja na divjih špargljih z žafranovo glazuro, *Pomaranče v balzamični glazuri s hrustljavim sladoledom in meto); POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – S kozarcem po Dalmaciji; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Kdor pravi, da mu potica vedno uspe, ne govori resnice! (recepta zmagovalnih potic: *Potratna potica, *Ocvirkova potica s čemažem); DOGODKI: Tuševa kuharska zvezda – finale (*zmagovalni recept: Krakovske dobrote), Na pikniku meso brez aditivov, Žar tudi za zajtrk?, SladoLent 2017 – program, Zmanjšajmo količino zavržene hrane!, Mladi kuharji iz Slovenije navdušili na Braču, Mednarodni kulinarični izziv povezal Kranjsko Goro,  Nova Gorica dobila svoj praline; V SVETU PIJAČ:Zapeljivi šampanjci Taittinger, V ZDA zlato za naša vina in medico, Novosti kleti P&F Jeruzalem, Podelili šampione in okronali kraljico metliške črnine, Na Okusih Vipavske rekordno število obiskovalcev, Slovenija bo gostila nogomet VinoEuro2018, Žlahtne skrivnosti Blejskega jezera, Z okusom po Mehiki – koktajl Margarita, Na evropskem kongresu tudi o slovenskem hmelju in pivu, Večer s pivi Craftwerk, V Alpeks po prave kozarce za pivo, Ljubljana dobila novo mikro pivovarno Loo-blah-nah; OSTALO: koledar dogodkov za junij, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.