Kako do svojega izvoda

Številka 7/8, letnik 2017 (5€; za naročnike 6€)

Jul avg 2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Restavracija in bar Atelje, Ljubljana
* Postrvji ceviche
* Ravioli z mohantom
* Sipa in priželjc
* Bela riba z omako
* Zajec
* Lešnikova panakota

ČAS JE ZA LEDENE PREGREHE:
* Mandarinine lučke oblite s temno čokolado in pistacijo
* Sorbet iz granatnega jabolka in lubenice
* Granita iz grenivke, jagod in mete
* Granita iz kivija in kumare
* Jogurtove lučke z borovnicami in pasijonko


IDEJNIK; JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Pridite k nam na štruklje!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Začinimo poletje (recepti: *Slano pecivo s paradižnikovim nadevom in drobnjakovo kremo, *Bržolni zrezek s stročjim fižolom in slanino, *Marinirana svinjska rebrca s česnovo omako); POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Restavracija D.O.M., Brazilija; PREDSTAVLJAMO: Srednja gostinska in turistična šola Radovljica (recepti: *Medaljoni svinjske ribice na »karažovcu«, *Postrv na pireju iz koromača in jabolk); Čas je za BBQ (recept: *Ameriški BBQ, kot ga pripravi becky Sue); OCENJEVANJE: 55. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA: ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov, ter mleka in mlečnih izdelkov; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Pečemo z rabarbaro in breskvami (recepta: *Spleten zavitek z jabolki in rabarbaro, *Orehovi kolački z vinogradniškimi breskvami); DOGODKI: Osnovnošolci kuhajo: Zlata kuhalnica, Kuhnapato, Ambasador gostoljubja 2017, Predstavitev odličnih pekovskih izdelkov, Novi diplomanti živilstva in prehrane, Poklicna matura, ki je ne pozabiš!, Lidlov zmagovalni sladoled, Celjski dijaki osvojili zlato in bron, Kraški pršut - rojen na Krasu, občudovan povsod!, Julija in avgusta na Večerjo 3 dežel, Sladka Istra - zmagali so Grahnit, Geisha in Sladki muškat 2008; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor (Krešimir Dobranić, Martin Mahorčič), Decanter 2017 – na zdravje novim slovenskim uspehom, Med prleškimi vinarji in vinogradi, Avstralija - od vina, ukradene modre kavčine do modernega gina, Napoved sejma Drinktec, Slovenski festival vin – prva vabila, Najboljše modre frankinje na Gradu Sevnica, Fini mehurčki in vrhunska kulinarika, 50 let društva - barmani praznovali in tekmovali, Izid knjige o vinu in obletnica založbe; OSTALO: koledar dogodkov za julij in avgust, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.