Kako do svojega izvoda

Številka 9, letnik 2017 (4,1€; za naročnike 3,7€)

Sept2017

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Istrian bistro & Tapas bar, Portorož – Barviti istrski grižljaji in jedi. Moderno in lokalno!
3 X prigrizek (tapas)
* Zadimljeni karpačo boškarina s koprivnim pestom
* Iz ponvice – fritaja »naredi-si-sam«
* File brancina, pečenega v kavnem maslu, na paradižnikovem raguju
* Črni ravioli z oslovim ragujem in cvetačo
* Čokoladni mousse na kremi iz rdeče pese in jagod

Mond, Casino & Hotel, Šentilj – Rdeča nit hotela Mond so vinske zgodbe
Postrvja zloženka s potočnimi rakci na bučnem pireju
* Žrebiček z belo polento in vinsko kremo
* Pujsek v sauvignonu 360° z grahovim pirejem in bučnim biskvitom
* Čokoladna krogla z aromatičnim moussom in sladoledom


IDEJNIKJED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Krapi niso le ribe; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Nekaj na žlico (recepti: *Bučni golaž, *Zeljna juha s slanino in gomoljasto zelenjavo, *Bouillabaisse)POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Restavracija Esquina Mocoto, Brazilija; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: V znamenju grozdja, sliv in pehtrana (recepta: *Skutni poljubčki z breskvami, grozdjem in slivami, *Pehtranovi rogljički); DOGODKI: 64. Gostinsko – turistični zbor Slovenije, FerFud - dobrodelni fini grižljaji, Otvoritve (Hotel Intercontinental, Ljubljana; Hiša Polonka, Kobarid, Kavarna Dobnik, Ljubljana; Hotel Cliff, Belvedere Resort nad Izolo; Terme Paradiso, Dobova; Wine bar Šuklje, Ljubljana), Skuhali kar 2500 litrov bograča, Večer »Terra Carsus – kulinarika Krasa«, Slovenska sladoleda v boju za svetovno prvenstvo, Idrijski žlikrofi, od tradicije do sodobnosti, Izobraževanje o kavi »Osnove barista«, Studen skupina razširila dejavnost v Sloveniji; PREDSTAVLJAMO: Knjižne novosti, SŠGT Ljubljana – mlade kuharske zvezde na poti do cilja, Sladka Istra vabi v Koper; V SVETU PIJAČ: Sommelierjev izbor ( Žan Krajnc, Katja Kogej), V SPOMIN: Stanko Čurin, največji!, Slovenska vina in japonska kulinarika, zgodba o prijateljstvu, Vinski dogodki, Kupljenove zvezde na nebu in v kozarcu, Kras v znamenju Praznika terana in pršuta, Na Vrhniki barmani mešali že devetnajstič!; OCENJEVANJA: Ocenjevanje Vino Ljubljana, 43. Ocenjevanje Vino Slovenija, AGRA Gornja Radgona - Odlična vina kljub težavnemu letniku 2016, 21. Ocenjevanje sokov, brezalkoholnih pijač in vod, AGRA Gornja Radgona; OSTALO: koledar dogodkov za september, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.