Kako do svojega izvoda

Številka 6, letnik 2018 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Jun2018

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Krištof, Predoslje - Tudi o dobrih energijah na krožniku, v kozarcu in med ljudmi

*Postrvji tatar na koruznem brûléeju s kumarami in pasijonkinim gelom 
*Šparglji s poširanim jajcem ocvirki, slanino in jabolčnim gelom 
*Jakobove pokrovače na cvetačnem pireju s karijevim oljem  
*Roladica govejega fileja z višnjevo omako na gratiniranem krompirju 
*Marelična pita z mandlji in sivkino kremo


ČAS JE ZA ČOKOLADNO-SADNE SANJE:
*Hitra čokoladno-češnjeva torta 
*Pita s češnjami in borovnicami 
*Čokoladna pita iz krhkega testa 
*Obrnjena slivova pita 
*Mandljev biskvit z robidami 
*Čokoladni narastek z arašidovim maslom in borovnicami


JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: V lonce neposredno z vrtov in njiv; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Čas je za burger (+recepti:*Guacamole burger, *Bombetka za burger, *Domači ketchup)TEKMOVANJA: Finale Tuševe zvezdice 2018 (+recept zmagovalcev: *Cankarjev šmorn, *koktajl Jutranje sanje); Bučno olje in bučna semena - tekmovanje dijakov in študentov biotehniških šol (+recepti: *Bučni ravioli - zeleno zlato na krožniku, *Kroglice iz ajdove kaše in priželjca v bučnih semenih, *Štruklji z bučnicami in bučnim oljem na jogurtovi omaki, *Kvašeni mafini z bučnim oljem in praženimi bučnicami, *Mini bučna tortica z jagodami, *Štajerska potica)SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Za še boljše kvašene zavitke in pite (+recepta: *Pletenka z jagodami in borovnicami, *Pecivo s češnjami); DOGODKI: 3. Mednarodni kulinarični festival Kranjska Gora, SladoLent 2018 – program, Gast Celovec zopet v znamenju slovenske artistike, Vijolična barva za hrano brez alergenov, Za vse ljubitelje gin tonica in čokolade; V SVETU PIJAČ: Na nagrajene modre frankinje in koncert na grad Sevnica, Pinela, zvezda 12. Festivala Okusi vipavske, Šampioni Vinske vigredi, Najboljši sommelier Slovenije 2018, Portorož v znamenju vrtnic in rosejev, Vinakoper ima šampiona in kralja refoška!, Mehurčki na Krasu že četrtič, Izbrali jubilejnega kralja in princeso cvička, Druženje s konzorcijskimi terani, Podelili tudi prve diplome iz poznavanja žganih pijač, Pivovarna Kaki Kraft, Miren pri Novi Gorici; OSTALO: koledar dogodkov za junij, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.