Kako do svojega izvoda

Številka 7/8, letnik 2017 (6€; za naročnike 5€)

julavg2018

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Steak House Sorbara, Ljubljana – Hiša za ljubitelje mesnih jedi, a tudi romantike ob reki!
*Tunin tatarec s pinjolami, avokadom in vasabijem
*Jadranska hobotnica na kremi pečene rdeče paprike z mariniranim rostbifom in musom bivolje mocarele
*Panin z govedino wagyu v panko drobtinah in zelenim paradižnikom
*Goveji steak, krompir s tartufi, mlada zelenjava, gorčica z borovnicami in prekajeni kečap
*Suho zorjene račje prsi s smrekovim oljem in hrustljavim ohrovtom
*Biskvit iz suhih slivin datljev ter kefirjev sorbet s karamelo

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
HIT Nova Gorica – 5 Hitovih kuharjev, 5 kulinaričnih kreacij z vrtnicami
*Hladni vrtnični zvitki z žafranovo in višnjevo omako
*Kremna ribja juha z jakobinkami odišavljena z damaščansko vrtnico
*Tronketi z vrtnično esenco in »špageti« iz kozic, špargljevo omako ter mandljevo kremo
*Brancinova rolada z lososom in vrtnicami, vrtničnimi ravioli in medeno omako
*Biskvit z vrtničnim maskarponejem in mariniranimi jagodami
*Vrtnična panakota z belo čokolado, rožnim »kaviarjem« in vrtničnim sorbetom

ČAS JE ZA PARADIŽNIK:*Hrustljava pisana paradižnikova pita

IDEJNIK;JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Ko so kopirali, so tudi kapirali!; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: Vložene dobrote za domačo shrambo (recepti: *Fige v kisu s šerijem, *Bučni čatni, *Šalotka v rdečem vinu); POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić – Restavracija David Toutain, Pariz; PREDSTAVLJAMO: ROŽMA – Bogastvo užitnih divjih rastlin; KULINARIČNA NEMČIJA – Očarljivi Potsdam z okolico; V IZOLO NA PEDOČE IN DRUGE DOMAČE DOBROTE (recept: *Domači pedoči na buzaro); KOTANYI – Ko te začarajo začimbe; INTERVJU: Katja Kogej – Vrtnice so njena ljubezen, zapeljujejo z vonjem in okusom (recept: *Vrtnični džem iz svežih vrtničnih lističev); OCENJEVANJA: AGRA - 39. Mednarodnoocenjevanje mesa in mesnih izdelkov, ter mleka in mlečnih izdelkov; DECANTER 2018 – Nagrajena slovenska vina; SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Vabljive sočne sadne sladice (recepta: *Skutna zloženka s slivami, *Rezine z malinami in marelicami); DOGODKI: V spomin: Janez Lenček (1939 – 2018), Bohinjska postrv Roku prinesla zmago v predizboru, Konec avgusta v Idrijo na žlikrofe, Barbarina novost – čokoladni žlikrofi, Vabilo na Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, Rekordno zanimanje za Slovensko turistično borzo, Maxim - kulinarična avantura z Ano in Petrom, Strelec - večerja chefov dveh celin s koktajli, Vila Podvin praznovala 50. in 5. rojstni dan, Sladoled Leone AL!VE pobira nagrade, Ob Svetovnem dnevu čebel vrhunski catering Čop; V SVETU PIJAČ: Odličje »Master« za sivi pinot Seven numbers, Knjiga: Pivo in zdravje, Fructal za razstrupljanje, vitalnost in antistres, Diplome kar dvema generacijama vinskih svetovalcev, Pet tisoč obiskovalcev in potop vina v Ljubljanico, Ljubitelji modre frankinje na festivalu v Sevnici, Vinarji na domačih tleh ubranili evropsko nogometno krono!; KOKTAJL: Tomaž in Jožef Fartek (recepta: *Mojito z bezgovim sirupom, *Fartek Moscow mule); OSTALO: koledar dogodkov za julij in avgust, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si ter www.facebook.com/petzvezdic

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.