Kako do svojega izvoda

Številka 9, letnik 2018 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Sept2018

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna in glamping Pr’ Bizjak, Zg. Bela - Kjer še vedno diši po kruhu, potici in janeževih upognjencih

*Krompirjev golaž z lisičkami
*Ocvrt bučni cvet polnjen z bučkami in baziliko
*Pujsek z vrta z zelenjavnim polpetom in ocvrto čebulo
*Telečja lička v rdečem vinu s sirovimi štruklji
*Pehtranovo - limonina torta


ČAS JE ZA BUČE:
*Zeleni curry s kozicami in bučo
*Topla bučna solata z bučnimi semeni in granatnim jabolkom 
*Pica s popečeno bučo, kozjim sirom in pinjolami
*Torteloni z bučnim nadevom in žajbljevo zabelo
*Dimljena juha iz buče in leče s pikantno salamo
*Špagetarica z žajbljem, česnom, maslom in parmezanom


JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: SLOVENIJA - EVROPSKA REGIJA GASTRONOMIJE 2021; SPOZNAVAJMO ZAČIMBE: V znamenju paprike(+recepti: *Smuč s paprikino skorjico in česnovo peno, *Rezine mesa v paprikini omaki z rezanci, *Svinjski medaljoniv omaki z dimljeno papriko)POTUJEM, JEM IN PIJEM – Mira Šemić predstavlja Vietnam (1. del – Hošiminh, mesto tisočerih okusov); PREDSTAVITEV: Kulinarična Nemčija – Berlin na kolesuSLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Ste za potice malo drugače? (+recepta: *Metina potica, *Potica s skuto in slivami); DOGODKI: 65. Gostinsko – turistični zbor Slovenije (prijave na tekmovanja), Med študenti izbrali Ambasadorja gostoljubja, AGRA: 32. Ocenjevanje kakovosti mleka in mlečnih izdelkov, Slovenski siri se predstavijo Kar 84 ekip kuhalo bograč, Druženje ob kraški kulinariki in vinih, Idrijski žlikrof – en in edini!, 51 Konec meseca vabljeni na jubilejne sladke poti v Koper; V SVETU PIJAČ: Že v 16. stoletju cenili vipavsko rebulo, AGRA: 44. Ocenjevanje Vino Slovenija Gornja Radgona, Dobrodelne Brike znova v mestu, Več kot tisoč ljubiteljev traminca, Čez lužo navdušila slovenska vina, medice in tudi gin, Slovenska penina na ameriškem nebu, AGRA: 22. ocenjevanje sadnih sokov, brezalkoholnih pijač in embaliranih vod, Gin s slovenskim karakterjem, Koktajl Cankarjeva erotika na najvišji stopnički; OSTALO: koledar dogodkov za september, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.