Kako do svojega izvoda

Številka 2, letnik 2019 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Feb2019

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
HOTEL & CASINÒ ADMIRAL MEDITERAN, KOZINA
Kulinarika postaja pomemben del ponudbe

*Tuna v sezamovi skorjici karpačo iz pokrovače in domači kreker
*Morski »tartufi«
*Grahova juha z mikro meto in kruhovim mostičkom 
*Telečji file mignon na bučnem pireju z vinsko omako in čipsom iz zelene 
*Admiralov krof z vaniljevo kremo, ribezovim pirejem in medenim »satjem«


TURIZEM NA PODEŽELJU:
VINO IN TURIZEM VALDHUBER, SVEČINA
Od zapeljivega sauvignona in »kiblflajša« do nordijske hoje med vinogradi

*»Esihflajš« z jajčno solato in karamelizirano rdečo peso 
*Goveja juha z zelenjavnim raviolom, porova juha s čipsom salame 
*File postrvi s čebulno polento in krompirjevo peno 
*Svinjski file z bučnimi semeni, skutnim štrukljem in korenčkovim pirejem 
*Skutni žličniki z vinskim šodojem, jabolki in cimetovo strjenko


VALENTINOV IDEJNIK; JED Z ZGODBO, Dr. Janez Bogataj: Lani sem bil krofov sit, letos pa zelja!; KUHINJE SVETA: Avstrija (+recepti: *Goveji golaž z jajčnimi vlivanci, *Ocvrt piščanec z mleto papriko in kumarično solato)TEKMOVANJE: Tuševa zvezdica 2019, 1. predtekmovanje (+zmagovalni recept: Canard de merlot ali merlotova račka); PREDSTAVITEV: Zillertal, Tirolska, Največja smučarska dolina na svetu; INTERVJU: chef Tomaž Vozelj - Tekmujemo za državo, a z njene strani je za to premalo posluha! SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Prihaja pust polnih ust! (+recept: *Miške s slivovim nadevom), Sladko in slano pustno presenečenje (+recepti: *Pisani flancati, *Buhtlji z marmelado, *Ocvirkovo pecivo s pršutom in slanino); DOGODKI: The Slovenia restaurant awards: Začel se je izbor najboljših restavracij v Sloveniji za 2019, Združenje JRE z novim vodstvom, člani in načrti, Na okusni bluz v nakupovalno središče BTC, Nacionalna kuharska ekipa v Luksemburgu osvojila bron, Ponovoletno druženje v hotelu Slon, Fétiche Bar - gurmanska pica revolucija v Ljubljani, Hood burger zdaj tudi za vegije Študenti BIC Ljubljana v letu 2018 uspešni; V SVETU PIJAČ: Silvestrovali januarja in izbrali barmana leta, V Rogaški pravi kozarci tudi za viski, V Berlinu prvič tudi slovenski pivovarji, Pivovarna Pelicon pometla s konkurenco, Nova vinska kraljica izbrala peneči traminec, V Kopru izbrali županovo vino in oljčno olje, Br’stovska penina zmagovalka v Portorožu, Londonske medalje za naše penine, Na WSET spoznavali vina sveta; OSTALO: koledar dogodkov za februar, Nagradna igra: Klobase in mesni izdelki; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.