Kako do svojega izvoda

Številka 5, letnik 2019 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Maj2019

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Pavus – Grad Tabor Laško: Navdihujejo me rastline gozda in travnika!

- Srnin tatar s smrekovim prahom, vloženimi jurčki in jerebiko
- Tortelin v juhi iz 15 travniških zeli
- Zelišča v svetli in temni tempuri z ocvrtim rumenjakom in holandsko omako
- Ričota z jesetrom topinamburjem in vodno krešo
- Jurčkov sladoled z drobljencem, omako črnega ribeza in oljem brinovih vejic

ČAS JE ZA ARTIČOKE:
Artičoke, zapostavljene spomladanske zvezde
- Tapenada iz artičok, oliv in kaper
- Mini pite z artičoko in rdečo čebulo
- Humus iz špinače in artičok
- Omleta z bučkami In artičokami
- Fregola z artičokami, paradižnikom, feta sirom in meto
- Pečene mlade artičoke s čebulico in limono

IDEJNIK – Ideje od tu in tam

INTERVJU: DR. JANEZ BOGATAJ - Kako graditi kulinarinčno prepoznavnost na državni in regionalni ravni; 

KUHINJE SVETA: BBQ – diši po žaru (+recepti:Perutničke z marinado iz citrusov, - Rolada iz jagnječjega hrbta brez kosti)

TEKMOVANJA: Tuševa zvezdica 2019, finale in superfinale (+zmagovalni recept: Zakladi šmarskih njiv: Ričota s čemažem, ajdovim narastkom, poširanim jajcem, pečeno šalotko, čebulnim pirejem in črnim polentinim čipsom); 

SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Pečemo dobrote za piknik! (+recepti: - Buhtlji z lešnikovo kremo in jagodami, - Slončkov ajdnek);

DOGODKI: Sayve - veganski izdelki iz čičerike, V Hoferju od junija brez plastičnih vrečk, V Kranjski Gori bo pestro: vabilo na 4. mednarodni kulinarični festival, Glocal Gourmet: lokalne kulinarične zgodbe in trajnostna prihodnost, Zmagovalni kruhek goljufiv'ga peka, Vivo poskrbel za duhovito pogostitev, Osnovnošolci bodo kuhali na Zlati kuhalnici, Festival čokolade v Radovljici tudi v znamenju roza čokolade, Na Rakitno na pohod in rakitniški lonec, V Kavarni Rog prvi vinskokulinarični večer;

V SVETU PIJAČ: Barman Anže Šmid absolutni zmagovalec 41. Pokala Bled, Dobro obiskani »1. Salon naravnih vin« v Mondu, Pivovarna Castra, Ajdovščina - zmagovalno temno pivo Dark; Latte Art: umetnost risanja po kavi z mlečno peno, G&T Cup Bled: slikarske umetnine kot barmanski navdih

OSTALO: koledar dogodkov za maj, Nagradna igra: Čas je za piknik; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.