Kako do svojega izvoda

Številka 6, letnik 2019 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Junij2019

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostilna Repovž, Šentjanž: Moderna kmečka kuhinja z dolenjskimi koreninami

- Telečji jezik s hrenovim kruhom in zéleno
- Goveji karpačo z mladim zeljem, sirovim drobljencem in pirinim hrustavčkom
- Skutni štruklji s pregreto smetano, drobnjakovim želejem in arašidi
- Stročji fižol z gobami, smetano z ocvirki in vijoličnim krompirjem
- Kruhov cmok s suhim sadjem, krškopoljcem in fermentirano šalotko
- Snežena kepa s pasijonko, čokolado ruby in lešniki

Restavracija Peti 181, Ljubljana: Zvesta dobrim sestavinam in sama sebi
- Škampov tatarec z lešniki in tartufi
- Sipa v objemu črnila in svežega boba
- Gosja jetra (foie gras) s pistacijo in češnjami
- Jagnječji polpetki z marinirano mlado kumaro
- Pita s češnjami in mandlji
- Meringa z rabarbaro, čilijem in ingverjem

IDEJNIK – Ideje od tu in tam
SLOVENIJA, ERG (Evropska regija gastronomije) 2021, piše dr. Janez Bogataj: Galway na Severnem Irskem za vzor; 
KUHINJE SVETA: Okusi morja (+recepti: Satay morskega psa z arašidovo pomako, - Skutni njoki z rakovico);
SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Letos navdušile potice s posebnimi nadevi (+recepti: - Drobnjakova potica – slana, - Rožičeva potica s figami in datlji); Najboljšo belokranjsko pogačo pečejo v metliškem vrtcu!
DOGODKI: Gault&Millau Slovenija – Znanje pod kapo: prvo izobraževanje mlade navdušilo, V Kranjski Gori ne le tekmovanje, ampak tudi promocija gostinskih poklicev, The Slovenia Restaurant Awards 2019: javnost izglasovala svoje favorite in zmagovalce!, Projekt Maristra: za večjo gastronomsko prepoznavnost Istre, V Izolo na domače pedoče, Sejem Tuttofood 2019 v Milanu, paša za oči in priložnost za posel, Prihaja Sladolent – program, Dišalo je po nagrajenem kruhu, potici in dobrodelni roladi, Miele predstavil gospodinjsko pečico prihodnosti; 
V SVETU PIJAČ: Vigred v znamenju nagrajenih vin in nove kraljice, 60 V KZ Metlika obeležili 110 let vinarske tradicije, Med novimi sommelierji precej gostincev, Bogastvo vipavskih okusov na dlani, Otvoritve vinskih kleti: Guerila, Puklavec Family Wines, Albiana, Klet Brda
OSTALO: koledar dogodkov za junij, Nagradna igra: Žitarice; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.