Kako do svojega izvoda

Številka 7-8, letnik 2019 (6€; za naročnike 5€)

JULAVG2019

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA:
Gostišče Ribič, Seča: Okusi morja v senci oljk in s pogledom na soline

- Hobotnica s hladno grahovo kremo, krompirjevo-limetino peno in koprovo majonezo
- Kremna koromačeva juha s škampovimi repki, koromačevo solato in pomarančnim ragujem
- Tortelini s školjkami, kremo iz peteršiljeve korenine, zéleno in omako s penino
- Morska žaba v panko drobtinah s kremno polento, paradižnikovo marmelado in bombonom
- Sirova tortica (cheesecake) z limeto gin tonikom, limetinim sladoledom in piškotom

Penzion in Restavracija Berc, Bled: Poletne jedi z Almo - enostavno, hitro in okusno!
- Kremna juha iz bučk, kumar in mete
- Špinačni ravioli s skutnočesnovim nadevom in omako iz špinače in mete
- Piščančji ragu na zeliščni kremni polenti
- Jelenov file z zeliščno skorjico, ajdovim krapom in medeno zelenjavo
- Kuhana smetana (panna cotta) s sivko

IDEJNIK – Ideje od tu in tam

SLOVENIJA, ERG (Evropska regija gastronomije) 2021, piše dr. Janez Bogataj: Še nekaj spoznanj iz Galwaya; 

V SVETU ZAČIMB:Začinite svojo pijačo (+recepti: Black Fizz, - Kardamom G&T, - Julio);

POTUJEM, JEM IN PIJEM: Mira Šemić predstavlja restavracijo Sidart, Auckland, Nova Zelandija

ČAS JE ZA DOMAČI SLADOLED NA PALČKAH: Osvežitev za vroče dni (+recepta: Kokosov sladoled z ribezom, - Sladoled s pistacijo in čokoladnim oblivom)

PREDSTAVITVI: Angleo Po - kuhinjska oprema, ki ji zaupata Warren Buffett in Massimo Bottura!; Herceg Novi, biser črnogorske riviere

TEKMOVANJE: Živilske šole tekmovale na temo: Kulinarična dediščina – uživam tradicijo (+recepti: - Ajdov kruh hajdnik, - Leteči žganci z masovnikom, - Govnač s kranjsko klobaso, - Prosena torta z rabarbaro in jagodami)

SLAŠČIČARSTVO / PEKARSTVO: Naj zadiši po pecivu s sadjem! (+recepti: Roža z malinami in hruškami, - Pecivo z jagodami, - Polžki z marelicami); Nova kuharska knjiga Tina Hadžića Žorža (+recept: - Babka)

DOGODKI: Winterhalter - pripravljeni na prihodnost!, Povabilo na sejem AGRA in nagrajeni izdelki, 20 let POS Elektrončka, Aplikacija flexyteam, Ferfud letos v znamenju hot dogov, Terezini veganski žar izdelki, The World’s 50 Best Restaurants - Hiša Franko na 38. mestu lestvice 50 najboljših, Z Jezerški do nepozabne izkušnje, Grajska kavarna v novi podobi, Restavracija Stara gostilna - Čas prevrteli v leto 1920

V SVETU PIJAČ: Pridobili diplomo najvišje, 3. stopnje, Iz Mure dvignili Zlato radgonsko penino rosé, Decanter 2019 – nagrajena slovenska vina, Concours Mondial de Bruxelles - slovenskim vinom dve veliki zlati medalji, Prenovljena Hiša refoška, Sommelier Master – nadgradili svoje znanje o vinu, Rosé, poletni vetrc v kozarcu, Barmani na Vrhniki tekmovali v pripravi koktajlov z ginom (+recepta: - Mali astronavtek (Jožef Fartek), - Zeliščni monologue (Rok Dobnikar)), Kombucha in vodni kefir za vroče dni (+recept: - Malinada z vodnim kefirjem)

OSTALO: koledar dogodkov za julij in avgust, Nagradna igra: Poletni okusi; dodatne vsebine in fotografije na www.petzvezdic.si, www.facebook.com/petzvezdic

Pošljite recept

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.