Kako do svojega izvoda

Številka 10, letnik 2019 (4,1€; za naročnike 3,5€)

Nov2019

ODLIČNA GOSTINSKA PONUDBA
Rimske Terme, Rimske Toplice - Kjer se srečata zgodovina in sodobnost
- Krema iz gosjih jeter v ovoju kraškega pršuta
- Dvobarvna zeljna juha
- Račje prsi z medeno skorjico, gratiniranimi mlinci, bučnim pirejem in pesino kremo
- Vinogradniška tortica
- Kostanjeva rezina

TURIZEM NA PODEŽELJU
Eko turistična 
Kmetija Urška, Križevec - Preprosto pridite in bodite srečni
- Vroče jabolčno okrepčilo
- Bučni karpačo
- Jabolčna juha
- Pirin zdrob s klobaso, porom in lisičkami
- Nadevana svinjska rebra s krompirjevim mošnjičkom
- Čvečkova župa kot sladica

Idejnik: Jesenski štirje (brstični ohrovt, romanesko, koleraba, por)

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2019 (Dr. Janez Bogataj): Ko sonce zahaja ob drugi uri zjutraj

Kuhinje sveta: Madžarska kuhinja (+recepta: Madžarska juha s kislim zeljem in papriko, Krompirjev golaž z dimljeno čili papriko)

Predstavitev: Združenje kmečkih sirarjev in Festival sira - Osnove so dobre, a čaka nas še veliko dela!

Intervju – Davide Argentino: Svetovni prvak v peki neapeljske pice

Čas je za hruške: Hruškine rezine s kozjim sirom in rožmarinom (z naslovke)

Slaščičarstvo / pekarstvo: Slana in sladka novembrska razvajanja (+Recepta: Pirine bučke, polnjene s porom in sirom, Sočno čokoladno-cimetovo grozdje); Izbrali najboljše doma spečene kruhe

Dogodki: Mesec kulinarike in vinskih zgodb v Ljubljani, 66. Gostinsko turistični zbor Slovenije – program, Znanje pod kapo: Slovenski chefi znova navdušili mlade, Ferfud zaključek, Okusi Radol’ce: od srninega tatarja do želodove juhe, Kuhnapato na konferenci ob Svetovnem dnevu hrane

V svetu pijač: Trgatve, Slovenska vina uspešna v Ameriki in Londonu, Sommelierji proslavili 50-letnico združenja Asi, VinDel: tradicionalni salon vina v mestu Stare trte, Medvedgrad, Slovenski barmani potujejo na Kitajsko, Prva trgovina kavnih aparatov Jura pri nas

Ostalo: Koledar dogodkov za november, Nagradna igra: Praznik vina

Naročilnica

TISKANA IZDAJA: Cena revije Pet zvezdic v prosti prodaji je 4,10 €. Kupite jo lahko med drugim tudi v vseh večjih trgovskih centrih (Mercator, Interspar, Tuš, E.Leclerc,...).

Cena izvoda za naročnike znaša 3,70 €. Naročnina se sklepa za nedoločen čas ter obdobje najmanj enega leta (11 številk, poletna je dvojna). Fizične osebe naročnino poravnajo po položnici v dveh zneskih po 21 € na pol leta, pravne osebe (podjetja) pa v enkratnem znesku 42 € (upošteva se koledarsko obdobje).

Z oddajo elektronske naročilnice boste prejeli položnico po pošti najkasneje v roku 8 dni. Po njenem plačilu, vam bomo poslali številko revije, ki je trenutno v prodaji in od katere naprej boste tudi naročeni.

Naročnina velja do pisnega preklica - odjavite pa se lahko najmanj 15 dni pred izidom naslednje številke, in sicer s pisno odjavo.