Objavili smo

Hiša Putr, Trzin

11 / 2023

V PUTRU SO GOSTOM VRATA VEDNO ODPRTA
Hitro se je razširil glas o trzinskem Putru, ki da je stalno poln, všečen tako tistim, ki tja zahajajo na malico ali kosilo, kot tistim, ki naročajo jedi po naročilu, cenovno prijazen. Ko ga je opazil in v svoj gastro vodnik za leto 2023 uvrstil še avstrijski Falstaff, smo se odločili, da restavracijo, ki ima po novem pod isto streho tudi namestitvene zmogljivosti, zaradi česar se je preimenovala v Hišo Putr, obiščemo.

Novo poglavje z novo ekipo in prenočišči
Če boste na koncu poslovne cone Trzin zavili levo proti Mengšu, boste ob cesti kmalu zagledali restavracijo Putr. Vrata je odprla pred šestimi leti in v podeželsko okolje s svojim modernim ambientom in džungelsko zasnovo prinesla svež veter in pridih svetovljanskosti, kar je tudi bila želja lastnika Sama Zalokarja. Ekipa, ki je takrat kuhala in stregla, je našla pravo pot v ponudbi jedi za različne okuse, takšnih s pridihom sodobnosti, letnih časov in italijanske kuhinje. Pred osmimi meseci pa je Putr začel pisati novo poglavje pod taktirko v gostinstvu izkušene in energične Natalie Mireille Horvath. Ta svoje znanje predaja na mlajšo generacijo, ki jo v strežbi vodi Tamaj Kolenc.
Putrova kuhinja nima enega chefa, ampak več njih, ki zase pravijo, da so »univerzalci«, saj morajo vsi znati pripraviti vse, a obenem je vsak specialist na svojem področju. Aleksander Grčar je tisti, ki je v Putru najdlje, že štiri leta, in je tudi glavni kreator jedi. Drugače pa najraje pripravlja meso, zato je zadovoljen, da so pod novim vodstvom pojačali ponudbo steakov, vključno s suho zorjenimi in cenjenim wagyujem. Prav tako že štiri leta v Putrovi kuhinji dela tudi simpatična Kubanka Suzanne Alvarez Rodriguez, ki jo sodelavci kličejo Suzy. Jure Perić je mojster za ribe in ga veseli fuzijska kuhinja...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 11/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepti, objavljeni v članku:
-Putrov tatarski biftek
-Domači njoki v Putr kremni omaki
-Losos s popečeno polento, maslenim korenčkom in jurčkovo omako
-Rolada potrebušine s kostanjevimi štruklji, kostanjevo omako in hrustljavim jurčkom
-Viljamovka v žafranu z ajdovim drobljencem, orehovo peno in teranovo granito
-Gibanica po prekmursko malo drugače
-Kavni koktajl: Fletna malinca

Deli na
06 / 2024
Restavracija Spargus, Špitalič - chef Andrej Smogavc
V NAJSTAREJŠI SLOVENSKI GOSTILNI NOVA ZGODBA, NOV CHEF IN NOVA VIZIJA Pravijo, da v dolini sv. Janeza Krstnika čas teče počasneje. Tukaj stoji mogočna Žička kartuzija, eden pomembnejših spomenikov srednjega veka v slovenskem prostoru in pomnik zgodovine življenja menihov. Le nekaj korakov...
06 / 2024
Gostilna in motel Pri Lešniku, Maribor
GOSTOLJUBNOST IN PRISTNI ŠTAJERSKI OKUSI ŽE OD LETA 1932 Na vzhodnem obrobju Maribora, v Brezju, stojita Gostilna in motel Pri Lešniku. Tukaj se še vedno zjutraj zamesi kruh, kuha prava goveja juha, počasi peče krača, postrežejo solato z vrta in v kozarec natočijo hišni bezgov sok. Tukaj natakarji...
06 / 2024
Turizem na podeželju do prepoznavnosti tudi s kolektivnimi znamkami
Teritorialne kolektivne blagovne znamke (TKBZ), vzpostavljene po modelu Izvorno slovensko, so postale pomembno gibalo razvoja slovenskega podeželja in njegovega gastronomskega turizma.Temeljijo na kratkih dobavnih poteh in vključujejo visokokakovostne lokalne izdelke, storitve in doživetja. O...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.