Objavili smo

Hotel & Casinò Admiral Mediteran, Kozina - chef Aleksandar Matić

02 / 2019

Leta 2009 je v Sloveniji kot prvi v Admiralovi verigi vrata odprl novozgrajeni Hotel & Casinò Admiral Mediteran na Kozini, ki bo tako letos decembra praznoval okroglo obletnico. Poleg igralniške in hotelske ponudbe se ponaša tudi z restavracijo, katere kuhinjo vodi na predlanski in lanski Sladki Istri nagrajeni chef Aleksandar Matić. Danes je Admiral pri nas prisoten na sedmih lokacijah. Med zadnjima pridobitvama sta Casinò in hotel Kongo v Grosuplju ter Casinò Lev v Ljubljani. 

Na tekmovanju za Najizvirnejšo sladico Sladke Istre 2017 je chef Aleksandar Matić iz Hotela & Casinòja Admiral Mediteran na Kozini nase opozoril s sivkino sladico, impozantno postreženo v ledenem »balonu«. Na lanskem pa je s sladico, v kateri so se prepletali okusi koromača, pehtrana in zelenega jabolka, v zmago prepričal novinarsko ocenjevalno komisijo. »V osnovi sem kuhar, ne slaščičar, a prav razpisi Sladke Istre so me vzpodbudili, da sem se preizkusil v sladicah in ugotovil, da mi pravzaprav ležijo in se želim v njihovi pripravi še izpopolniti,« je povedal Aleksandar. In dodal, da bo na Sladki Istri, ki bo septembra, zagotovo sodeloval tudi letos, saj je to lahko lepa promocija tudi za restavracijo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 2/2019.

Tekst: Urša Cvilak  Foto: arhiv Admiral

Recepti:
- Tuna v sezamovi skorjici, karpačo iz pokrovače in domači kreker
- Morski »tartufi«
- Grahova juha z mikro meto in kruhovim mostičkom
- Telečji file mignon na bučnem pireju z vinsko omako in čipsom iz zelene
- Admiralov krof z vaniljevo kremo, ribezovim pirejem in medenim »satjem«

Deli na
04 / 2024
Gostilna Murko, Slovenj Gradec
STOLETNA KOROŠKA GOSTILNA, KJER SE TRADICIJA SPOGLEDUJE S SODOBNOSTJO V Sloveniji ni veliko gostiln in družin, ki bi se lahko pohvalile s kar 120-letno tradicijo neprekinjenega delovanja, kot je to Gostilna Murko. V njeno delo in vodenje je že zelo vpeta tudi najmlajša, peta generacija. Tukaj so...
04 / 2024
Najboljši po izboru kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija 2024
GAULT&MILLAU NAJBOLJŠIM PODELIL 4 KAPE IN POSEBNA PRIZNANJA POSAMEZNIKOM V Hotelu Slon v Ljubljani je gastronomski vodič Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše za leto 2024. Štiri kape je prejelo 10 restavracij in tri kape 30 restavracij, med slednjimi so štirje novinci. Chef leta...
04 / 2024
Hotel The Amauris Vienna, Dunaj
HOTEL, V KATEREM SE SREČAJO ZGODOVINA, DUNAJSKI ŠARM IN VRHUNSKA KULINARIKA Lani februarja je prve goste sprejel nov luksuzni butični hotel The Amauris Vienna (Relais & Château) v samem središču Dunaja. Domuje v veličastni zgodovinski zgradbi iz leta 1860, njegova notranjost pa je preplet...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.