Objavili smo

Jeruzalemske gorice

11 / 2023

Člani Društva turističnih novinarjev Slovenije smo se tokrat odpravili v Prlekijo. Odzvali smo se povabilu k odkrivanju lepot in dobrot destinacije Jeruzalem Slovenija in mesta Ormož, ki letos praznuje častitljivih 750 let od njegove prve pisne omembe. Skozi bogat dvodnevni program, ki so nam ga pripravili gostitelji, smo se prepričali, da to ni le dežela šipona in prleške gibanice, ampak tudi slikovite narave, prijaznih ljudi in lepo razvijajoče se turistične ponudbe. Zagotovo se bomo še vrnili!

Butični Sibon in destinacija Jeruzalem Slovenija
Naše odkrivanje Jeruzalemskih goric se je začelo s prijaznim sprejemom v štirizvezdičnem hotelu Sibon Wine & Spa Resort v zaselku Jeruzalem, kjer smo tudi prenočili. Nekdanjemu gostišču Brenholc je novi lastnik s prenovo vdahnil značaj butičnega resorta. Prijazno sta nas sprejela Martin Šabec, vodja hotelov znotraj skupine Urban Group, v katero poleg dveh ljubljanskih hotelov sodi tudi Sibon, in Nina Blagovič, vodja namestitev. Gostje lahko tukaj uživajo v 24 zelo toplo urejenih in udobnih sobah, spaju, ki vključuje tudi dve zunanji kadi s toplo in hladno vodo za kanjpanje, zunanjem bazenu in seveda kulinarični ponudbi.
Ljubitelji vina boste v Jeruzalemskih goricah, ki so del Slovenskih goric, prišli na svoj račun, saj imajo tukaj svoje vinograde oziroma kleti znana vinska imena. Med največjimi je Puklavec Family Wines, mi pa smo tokrat imeli priložnost pokusiti vina iz kleti Kogl, Hlebec, Püklavec in Verus Vinogradi. Obiskali tudi Ormoški grad, naravni rezervat in oljarno...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, št. 11/2023.   Nakup izvoda / Letna naročnina

Tekst: Urša Cvilak  Foto: Peter Irman

Recepta, objavljena v članku:
-Bučna rulada z mletimi bučnicami
-Makovo-rožičevo pecivo z bučnim oljem!

Deli na
11 / 2023
Gostilna Pri Kuklju, Velike Lašče
H KUKLJU NA JESENSKE JEDI, GLUHE ŠTRUKLJE IN POTICO VELIKANKO! Pri Kuklju so od leta 2009 družinski gostilničarski posli v rokah že šeste generacije. Vodi jih energična Margareta Damjanić, sommelierka in mojstrica peke potic, za pripravo ostalih kulinaričnih dobrot, ki stavijo na slovensko tradicijo,...
11 / 2023
Hiša Putr, Trzin
V PUTRU SO GOSTOM VRATA VEDNO ODPRTA Hitro se je razširil glas o trzinskem Putru, ki da je stalno poln, všečen tako tistim, ki tja zahajajo na malico ali kosilo, kot tistim, ki naročajo jedi po naročilu, cenovno prijazen. Ko ga je opazil in v svoj gastro vodnik za leto 2023 uvrstil še avstrijski...
11 / 2023
Veuve Clicquot - šampanjec, ki slavi žensko moč
Znana francoska hiša šampanjcev je Slovenijo izbrala za premiero projekta Veuve Clicquot Solaire Table, ki želi izpostaviti izjemne ženske, ne le iz poslovnega, ampak tudi kulinaričnega sveta. Prvi chefinji, ki jima je pripadla ta čast, sta Ksenija Mahorčič in Sabina Repovž. Čarobni večer,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.