Objavili smo

Jagode so zakon - Šolski center Velenje

05 / 2020

Pandemija je v šole prinesla nepričakovane spremembe in učenje na daljavo preko računalnika ali drugih medijev je za nekaj časa postalo stalnica. Še posebej velik izziv to predstavlja za srednje strokovne šole, ki poučujejo za poklice v gostinstvu. Kako učiti dijake kuhanja in strežbe na daljavo? Z veliko volje in pozitivne energije je tudi to mogoče, odgovarjajo na Šoli za storitvene dejavnosti na Šolskem centru Velenje.

Čeprav je vrvež na šolskih hodnikih potihnil že sredi šolskega leta, se je pestro dogajanje poučevanja in učenja preselilo na splet in družbena omrežja. In če je kdo zasledil posnetek, kako pripraviti slastne pirine jagodne cmoke na kanalu Youtube, se ni zmotil, da ga je posnela simpatična in vedno aktivna profesorica kuharstva in strežbe Simona Pompe s Šolskega centra Velenje – Šole za storitvene dejavnosti. »V času epidemije korona virusa je bil velik izziv za vse nas, tako dijake kot tudi učitelje in vodstvo šole, da najdemo način, kako organizirati pouk preko računalnika. Tako sem pri predmetu gastronomije, ki ga poučujem, zasledila izjemno navdušenje dijakov, ko so mi od doma redno pošiljali svoje naloge, recepture in fotografije pripravljenih jedi ter pogrinjkov. Tako sem se odločila, da jih motiviram tudi s tem, da postopek priprave nekaterih jedi posnamem in objavim na svojem Youtube kanalu,« je povedala Simona Pompe... 
Posebej za revijo Pet zvezdic je pripravila nekaj jagodnih sladic, za katere navdih črpa iz bogate družinske gastronomske dediščine, na katero je zelo ponosna.

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 5/2020.  Kupi izvodLetna naročnina

Recepture in foto: Simona Pompe

Recepti:
- Jagode s skuto in medeno proseno kašo
- Najboljši pirini cmoki s skuto in jagodami
- Štruklji iz ajdove in pirine moke z jagodami
- Torta iz prosene kaše z jagodami
- Hitra sladica v kozarcu: čokoladna krema z jagodno peno in smetano

Deli na
05 / 2020
Restavracija Strelec, Ljubljana - chef Igor Jagodic
VRTILJAK DOVRŠENIH OKUSOV NAD MESTOM V kuhinji ima rad urejenost in red. Pri kreiranju jedi pa ga najbolj navdihujejo zelenjava, sladice in letni časi. Ter to, da je lahko zvest samemu sebi. Je mojster kuharskih tehnik, barv, tekstur in harmonije okusov. To mu priznava tudi kulinarični vodnik...
05 / 2020
Dobrodošli v gastronomsko regijo Posavje
Tudi v regiji Posavje so se v času izrednih razmer gastronomsko-turistični ponudniki soočili z omejitvami in težavami, a kljub temu z navdihom zrejo v prihodnost in pišejo nove zgodbe. V okviru skupne znamke OKUSI POSAVJA, ki združuje najboljše ponudnike kulinarike, vina, piva in dobrot s kmetij,...
05 / 2020
Chefs Care - kuharji in gostinci združili moči
Konec marca, natanko dva tedna po izbruhu korona virusa, je v Sloveniji na pobudo chefa Iztoka Gumzeja zaživel dobrodelni projekt Chefs Care, v katerem je več kot 130 kuharjev in gostincev pripravljalo malice in kosila za najbolj ranljive skupine ljudi v času pandemije. Brezplačno in srčno so skuhali...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.