Objavili smo

Sangrija - vroč poletni temperament

07 / 2020

Poletje je kot nalašč za pripravo sangrije (sangría), prijetno osvežilne alkoholne pijače, ki izvira iz Španije in je ime dobila po španski besedi za kri, sangre. Obstaja veliko receptov za njeno pripravo, osnovne sestavine pa so: vino, sadni sok, žgana pijača in koščki sadja. Nekaj nasvetov in receptov je pripravil Aleš Ogrin, priznani barman in predsednik Društva barmanov Slovenije.

V originalni sangriji ni dodatkov pijač z ogljikovim dioksidom niti s sladkorjem, jih pa lahko dodajamo, da je pijača rezka in osvežilna. Za sangrijo ni potrebno uporabljati vrhunskih, predikatnih in posebnih vin, saj vanj vmešate tudi druge sestavine. Prijetna vina za pripravo sangrije so običajno rdeča vina, kot so modri pinot, teran, merlot in cabarnet sauvignon. Lahko pa ste malo drzni in s kančkom domišljije uporabite in se poigrate tudi z belimi ali rose vini. Sadje za sangrijo mora biti čvrsto, ne prezrelo, aromatično, tako, ki lahko dlje časa »odleži« v vinu, ne da bi razpadlo...

Celoten članek z recepti je objavljen v reviji Pet zvezdic, številka 7-8/2020.  Kupi izvod / Letna naročnina

Tekst: Aleš Ogrin  Foto: Peter Irman

Recepti:
- Tradicionalna sangrija
- Sangrija z lubenico in meliso
- Sangrija z breskvami in ciderjem

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: PREKOMERNO UŽIVANJE ALKOHOLA ŠKODUJE ZDRAVJU!

Deli na
10 / 2020
Posestvo Pule, Trebelno - chef Urh Kapelar
V OBJEMU NARAVE IN VRHUNSKE KULINARIKE Pred petnajstimi leti je Posestvo Pule sprejelo prve goste, od lani pa svojo zgodbo nadaljuje z novo ekipo. Restavracija s chefom Urhom Kapelarjem postaja prepoznavna po kreativnih jedeh, v katerih prepleta osnove francoske in angleške kuhinje s slovenskimi tradicionalnimi...
10 / 2020
Hotel in bistro Lipa, Šempeter pri Gorici - chef Toni Ferizović
MED TRADICIJO IN SODOBNOSTJO Ste vedeli, da so tradicionalni šempetrski štruklji nekaj posebnega? Kvašeni in z bogatim orehovim nadevom navdušujejo goste v Hotelu Lipa, ki se od začetka letošnjega leta ponaša z bistrojem Lipa. Prenova ambienta in kulinarične ponudbe je svoj navdih poiskala...
10 / 2020
Buče, kraljice jeseni
Naj gre za pravljico o Pepelki in njeni polnočni kočiji ali za praznovanje noči čarovnic na zadnji oktobrski dan, v obeh primerih ima pomembno vlogo buča. Ta vrtnina je seveda zelo uporabna tudi za pripravo okusnih jesenskih in zimskih dobrot! Iz buče je mogoče hitro pripraviti okusne juhe,...
Objavili smo Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.