Tiskani izvod

Številka 7/8 / letnik 2020 Cena: 6,00 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna Mahorčič, Rodik
Kjer Brkini poljubijo Kras in preteklost navdihuje sedanjost

Predstavitev gostilne + recepti:
- Saredele na šavor, sladoled rdeče čebule, majoneza iz jabolk in koromača
- Piščančji pate s konjakom, lešniki, češnjami in čokolado
- Vrtnica s tekočo sredico »melanzane alla parmigiana«, omaka iz pinjenca in peteršiljevo olje
- Jamarjev flan, šalotkina omaka in hrustljavi rumenjak v tartufovem gnezdu
- File srne, pire s pistacijo, višnje in čips vijola krompirja
- Buhtelj z marmelado iz melancane in limone, kraški zeliščni čaj v sladoledu
- Mandljev tart, temna čokolada z madeiro in črnim ribezom
- Poletni »cmok« s tekočo sredico rdeče breskve in mandlji

Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
Za strastne mesojedce in ljubitelje žara

Predstavitev gostilne + recepti:
- Lososov in tunin tartare: kumara, majoneza vasabi, kaviar, čips rdeče pese
- Mozgov tatar’c: goveji tartare, dimljen kostni mozeg, peteršiljeva solata, toast iz kislega kruha
- Steak Robespierre: pljučna, rožmarinovo olje, ocvrt krompirček, rukola
- Jagnje z jajčevcem in jogurtom: jagnječja zarebrnica, chimichurry omaka, pečen jajčevec in limona, ocvrt peteršilj
- Ananasov tarte tatin: slana karamela, ananasov in kokosov čips, vaniljev sladoled, mikro koriander

Planinski dom na Kofcah
Moji štruklji, uspešnica na planini in v mestu!

Predstavitev koče + recepti:
- Kvašen ajdov štrukelj z orehi
- Zimski krožnik Kofce
- Jota s kislim zeljem
- Borovničev štrukelj

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Časi in vsebine, ki se jih ne da napovedati…

piše Dr. Janez Bogataj

V svetu začimb
Kuhamo s Kotanyi začimbami

Recepta: Jogurtova juha z lubenico in čilijem, Kokosova ledena kava s cimetom

Restavracija Quay, Sydney, Avstralija
Vrnitev k naravi

rubrika Potujem, jem in pijem - piše Mira Šemić

Ajda in proso navdih tudi za knjigo o brezglutenskih jedeh
Intervju

Intervju z dr. Blanko Vombergar + recept: Pečene bučke s proseno kašo

Pravni nasveti za gostince
Stroški higienskih ukrepov, kdo jih je dolžan kriti: gostinci ali država?

piše odvetnik mag. Primož Krapenc

Anita Šumer
Ponorele sladke droži

predstavitev + recept: Korenčkova torta

Odkrijte raznoliko nemško kulinariko

kulinarična razvajanja po Nemčiji

Pleteni sladki zavitki za poletne dni
Pečemo s Fala slončkom

Recepta: - Skutni polž z malinami, - Skutni zavitek z ribezom

Mini poletne pite z jogurtom, skuto in sadjem

recept z naslovnice

Naj se začne sladoledni rock’n’roll

sladoledni trendi 2020

Dogodki

V Društvu kuharjev in slaščičarjev imeli volitve in potrdili nove načrte, Slovenija končno na nebu Michelinovih zvezdic, Vivovi chefi kuhajo z znanimi osebnostmi, Evrosad - poleg sadja zdaj še oskrba s slovensko zelenjavo!, Ocenjevanje prleških gibanic in podelitev prvih certifikatov, 10 Tednov doživetij v destinaciji Koper, AGRA – prva ocenjevanja, sejem prestavljen, Otvoritve: Hotel Morea, Gaudi&Naan

V svetu pijač

TURN – nov center in blagovna znamka Kleti Krško, Novi rose in muškatna penina Art edition, Modra frankinja, zmagovalci jubilejnega ocenjevanja, Na »Sommeliersko selekcijo« prispelo kar 243 vin!, Vino ob sončnem zahodu na grajskem hribu

Sangrija
Španski temperament

+ recepti: Tradicionalna sangrija, Sangrija z lubenico in meliso, Sangrija z breskvami in ciderjem

Ostalo

Idejnik, koledar dogodkov za julij in avgust, nagradna igra Svet droži

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.