Gostilna Mahorčič, Rodik
Kjer Brkini poljubijo Kras in preteklost navdihuje sedanjost
Predstavitev gostilne + recepti:
- Saredele na šavor, sladoled rdeče čebule, majoneza iz jabolk in koromača
- Piščančji pate s konjakom, lešniki, češnjami in čokolado
- Vrtnica s tekočo sredico »melanzane alla parmigiana«, omaka iz pinjenca in peteršiljevo olje
- Jamarjev flan, šalotkina omaka in hrustljavi rumenjak v tartufovem gnezdu
- File srne, pire s pistacijo, višnje in čips vijola krompirja
- Buhtelj z marmelado iz melancane in limone, kraški zeliščni čaj v sladoledu
- Mandljev tart, temna čokolada z madeiro in črnim ribezom
- Poletni »cmok« s tekočo sredico rdeče breskve in mandlji
Gostilna in pivnica Stari pisker, Celje
Za strastne mesojedce in ljubitelje žara
Predstavitev gostilne + recepti:
- Lososov in tunin tartare: kumara, majoneza vasabi, kaviar, čips rdeče pese
- Mozgov tatar’c: goveji tartare, dimljen kostni mozeg, peteršiljeva solata, toast iz kislega kruha
- Steak Robespierre: pljučna, rožmarinovo olje, ocvrt krompirček, rukola
- Jagnje z jajčevcem in jogurtom: jagnječja zarebrnica, chimichurry omaka, pečen jajčevec in limona, ocvrt peteršilj
- Ananasov tarte tatin: slana karamela, ananasov in kokosov čips, vaniljev sladoled, mikro koriander
Planinski dom na Kofcah
Moji štruklji, uspešnica na planini in v mestu!
Predstavitev koče + recepti:
- Kvašen ajdov štrukelj z orehi
- Zimski krožnik Kofce
- Jota s kislim zeljem
- Borovničev štrukelj
Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Časi in vsebine, ki se jih ne da napovedati…
V svetu začimb
Kuhamo s Kotanyi začimbami
Recepta: Jogurtova juha z lubenico in čilijem, Kokosova ledena kava s cimetom
Restavracija Quay, Sydney, Avstralija
Vrnitev k naravi
rubrika Potujem, jem in pijem - piše Mira Šemić
Ajda in proso navdih tudi za knjigo o brezglutenskih jedeh
Intervju
Intervju z dr. Blanko Vombergar + recept: Pečene bučke s proseno kašo
Pravni nasveti za gostince
Stroški higienskih ukrepov, kdo jih je dolžan kriti: gostinci ali država?
piše odvetnik mag. Primož Krapenc
Anita Šumer
Ponorele sladke droži
predstavitev + recept: Korenčkova torta
Odkrijte raznoliko nemško kulinariko
kulinarična razvajanja po Nemčiji
Pleteni sladki zavitki za poletne dni
Pečemo s Fala slončkom
Recepta: - Skutni polž z malinami, - Skutni zavitek z ribezom
Mini poletne pite z jogurtom, skuto in sadjem
Naj se začne sladoledni rock’n’roll
Dogodki
V Društvu kuharjev in slaščičarjev imeli volitve in potrdili nove načrte, Slovenija končno na nebu Michelinovih zvezdic, Vivovi chefi kuhajo z znanimi osebnostmi, Evrosad - poleg sadja zdaj še oskrba s slovensko zelenjavo!, Ocenjevanje prleških gibanic in podelitev prvih certifikatov, 10 Tednov doživetij v destinaciji Koper, AGRA – prva ocenjevanja, sejem prestavljen, Otvoritve: Hotel Morea, Gaudi&Naan
V svetu pijač
TURN – nov center in blagovna znamka Kleti Krško, Novi rose in muškatna penina Art edition, Modra frankinja, zmagovalci jubilejnega ocenjevanja, Na »Sommeliersko selekcijo« prispelo kar 243 vin!, Vino ob sončnem zahodu na grajskem hribu
Sangrija
Španski temperament
+ recepti: Tradicionalna sangrija, Sangrija z lubenico in meliso, Sangrija z breskvami in ciderjem
Ostalo
Idejnik, koledar dogodkov za julij in avgust, nagradna igra Svet droži