Za profesionalce

Zasnova profesionalne kuhinje za višjo produktivnost

09 / 2022

OGLASNA VSEBINA / Naročnik - Pajntar

Zasnova profesionalne kuhinje za višjo produktivnost


Ali ste vedeli, da je produktivnost zaposlenih v profesionalni kuhinji lahko stvar zasnove same kuhinje in opreme v njej? Produktivnost pomembno vpliva tudi na dobiček, zato pri zasnovi in optimizaciji upoštevajte nekatere nasvete, s katerimi bodo delovni procesi potekali zares gladko.

Kako produktivni so zaposleni v profesionalni kuhinji, je lahko stvar zasnove same kuhinje in opreme v njej.

Optimizacija kuhinje za nemotene delovne procese
 

V profesionalnih kuhinjah je ključno, da delovni procesi potekajo hitro in nemoteno. Optimizacije profesionalne kuhinje ni težko doseči, če se je lotite sistematično, s pravilnim načrtovanjem in zanesljivim partnerjem. Pred tem si odgovorite na nekaj vprašanj.

Kaj boste pripravljali v kuhinji: Ali gre za “slow food”, specialitete z žara ali kaj drugega? Od tega je namreč odvisna sama zasnova profesionalne kuhinje, izbira naprav in opreme.
Izkušnje zaposlenih: Kakšen je običajen potek dela in kako se osebje premika po kuhinji? Poslušajte zaposlene in njihove izkušnje ter temu prilagodite načrt kuhinje.
HACCP smernice: Ločitev kuhinje na čisti in umazani del je izredno pomemben, saj je to ključnega pomena za varnost živil. Razmislite o primerni postavitvi, še preden se lotite izvedbe kuhinje.
Izbira ponudnika: Vam je pomembno, da vam ponudnik nudi tudi servis in vzdrževanje? Pri izbiri ponudnika bodite pozorni, da vam ta omogoča vse, kar dolgoročno potrebujete za učinkovito delovanje naprav. Prav tako je pomembno, da izvajalec pozna tehnične podrobnosti aparatov, saj bo le tako lahko montaža pravilno izvedena.

Z optimizacijo do prihranka časa, denarja in energije

 

Izdelava in montaža kuhinj, še posebej profesionalnih, je nekaj, kar je bolje prepustiti profesionalcem. Za učinkovito zasnovo in optimizacijo vaše kuhinje se obrnite na strokovnjake za profesionalne kuhinje, podjetje Pajntar, kjer bodo poskrbeli tudi za servis in vzdrževanje na območju celotne Slovenije. Pri tem upoštevajte nekaj nasvetov.

Poskrbite za dobro usposobljenost zaposlenih
Ključno je, da so vaši zaposleni dobro usposobljeni in seznanjeni z vsemi novostmi in spremembami, ki jih načrtujete. Tako boste zagotovili lažji prehod k novim načinom dela in hitreje dosegli optimizacijo delovnih procesov. Hkrati tudi poslušajte njihova mnenja glede trenutnih delovnih procesov in razmislite, kako jih lahko optimizirate.

Upoštevajte načela ergonomije
Ergonomsko oblikovanje kuhinje je bistveno za to, da kuhinja dobro deluje. Profesionalna oprema bo poleg optimiziranih delovnih procesov prispevala tudi k večji produktivnosti zaposlenih, zmanjšanju števila napak in kuhinjskih odpadkov, nenazadnje pa tudi k zmanjšanju števila poškodb, bolniških odsotnosti in k zmanjšanju obratovalnih stroškov.

Ne kupujte naprav, ki niso namenjene za profesionalne kuhinje
Nikar ne mislite, da boste z nakupom naprave za domačo uporabo za vašo profesionalno kuhinjo privarčevali. Za ergonomsko oblikovanje kuhinje je namreč bistveno, da je vsak kos opreme namenjen za uporabo v profesionalni kuhinji.  Oprema in naprave za profesionalne kuhinje poleg boljše zmogljivosti in večjih kapacitet ponujajo tudi druge prednosti, ki bodo pomembno vplivale na delo v vaši kuhinji.

Napredna gostinska oprema Electrolux Professional
Naprave, ki so namenjene uporabi v profesionalnih kuhinjah, so ergonomsko oblikovane, lažje za uporabo in imajo številne funkcionalnosti, ki vplivajo na hitrost dela. Hkrati so vzdržljive in enostavne za vzdrževanje ter čiščenje. Napredna gostinska oprema Electrolux Professional tako poenostavlja in pohitri delovne procese v profesionalnih kuhinjah. Pametna pečica in šoker Electrolux Professional bosta poskrbela za prihranek časa, denarja, hkrati pa bosta povečala učinkovitost profesionalne kuhinje in poenostavila procese.

S preudarno izbiro naprav za profesionalno rabo in s premišljeno razporeditvijo boste zmanjšali količino nepotrebnega gibanja in tako dosegli polni izkoristek naprav in učinkovitosti vaših zaposlenih.

S podjetjem Pajntar do optimalne profesionalne kuhinje
 

Odločitev za investicijo v optimizacijo vaše profesionalne kuhinje ni lahka. Kljub temu je lahko ključna za uspeh in dobiček vaše kuhinje. Če želite še pred naslednjim letom izboljšati produktivnost v vaši profesionalni kuhinji, se tega lotite sedaj in izberite zanesljivega  partnerja, ki je strokovnjak na področju zasnove in optimizacije profesionalnih kuhinj, podjetje Pajntar.

Deli na
05 / 2023
Trendi pri postrežbi hrane in pijače
Celjsko podjetje Alpeks, ki gostince že več kot 30 let oskrbuje z opremo za pripravo, serviranje ter postrežbo jedi in pijač, je po treh letih premora ponovno pripravilo srečanje z gostinci. Tokrat so v ljubljanskem hotelu Intercontinental povabljeni predstavniki gostinskih obratov in hotelskih...
01 / 2023
V pričakovanju strokovnih Sejmov okusov
Februarja se bodo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v organizaciji Primorskega sejma odvili že 16. Mednarodni Sejmi okusov, mnogim znani tudi pod imenom GASTexpo. Na njih se vsako leto predstavita gostinska in hotelirska oprema, ponudniki živil in pijač, gastronomija. Letos bo sejem prvič...
10 / 2022
Winterhalter: 30-letnica v znamenju Oktoberfesta in novosti
Ste vedeli, da na Oktoberfestu v Münchnu, ki se je letos odvijal med 17. septembrom in 3. oktobrom, za brezhibno čiste velike pivske kozarce, takoimenovane krigle, skrbi kar 100 pomivalnih strojev Winterhalter? Tako so se v podjetju Winterhalter Gastronom d.o.o. odločili, da 30-letnico obstoja podjetja...
Za profesionalce Pregled vseh člankov

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.