Tiskani izvod

Številka 1 / letnik 2023 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Ošterija Branik, Branik
Ni potrebe, da kopiramo druge – imamo toliko svojega!

Intervju s Patricijo Furlan + recepti:
-Vipavska solata
-Skutni ravioli s treviškim radičem in klobaso
-Kuhan goveji jezik z jurčkovo omako in polento
-Goveje ličnice v čebulni omaki z bučnimi štruklji
-Sirčkova torta z jagodami in pistacijo
-Čokoladna krema s svežo in kandirano pomarančo

Čas je za citruse
Žarek sonca v zimskih dneh

Recepti:
-Maslen limonin namaz
-Limonina krema s pomarančami v karamelu
-Limetina pita s kokosovo-medenim polnilom
-Citrusna solata z vaniljo in medom
-Limonin kolač s sladkorno glazuro
-Limonina nebesa

V svetu začimb
Chili pul biber (turška začimbna mešanica)

Recept:
-Veganska turška pica s čičeriko

V pričakovanju strokovnih 16. Sejmov okusov GastExpo

Intervju z Matjažem Turkom, direktorjem Primorskega sejma

Na Kozjanskem luštno je

Kulinarično popotovanje

Dubrovnik in Pelješac, zanimiva tudi pozimi

Kulinarično popotovanje

Dogodki

-Podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu
-Na mariborski višji šoli ponosni na dosežene uspehe
-Prva JRE akademija: stičišče znanja, prakse in poglobljenih debat
-Poklon kulinarični tradiciji kolin z jedmi v sodobni preobleki
-Spoznajte okuse praznikov skozi celo leto s knjigo Praznična omizja
-Kulinarični večer v Bohinju

Slaščičarstvo / pekarstvo
Za dobro jutro kvašeno, okroglo in s semeni

Recepta:
-Bombice s sončničnimi in bučnimi semeni
-Mlečni polžki s sezamom

Novice iz tujine

-Francoska bageta na Unescovem seznamu
-Zmagovalni steak tokrat japonski wagyu
-Droni dostavljajo hrano, tudi krhka jajca
-Panetone osvaja svet, ne le Italijo
-Igralec Tom Hanks predstavil svojo kavo
-Na Googlu največkrat iskali šugo in solato Rachel

V svetu pijač

-Rekordna udeležba na licitaciji sodčkov v Vinakoper
-Na Ptuju svečano ob 25-letnici sommelierskega društva
-Šiponova prihodnost je lahko neverjetna!
-Mladi vinar Slovenije 2022: zmaga prvič v roke mladi vinarki
-V Portorožu slavila Zlata radgonska penina

Resnica v zrnu kave
5. del

Kaj je espresso receptura?

Ostalo

-Abeceda okusov (alge, armanjak, bajadera, botarga)
-Nagradna igra: “Zavrtimo čas”

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.