Tiskani izvod

Številka 10 / letnik 2021 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna Grič by Andrej Smogavc, Škalce
Razkošje okusov med Škalskimi vinogradi

Predstavitev restavracije + recepti:
-Jelenov tatar s prepeličjim jajcem, miso majonezo in jerebiko
-Krompirjeva juha s poširanim rumenjakom in svežimi tartufi
-Postrvji file s črno lečo in masleno omako
-Goveji hrbet z bučno kremo, jurčkovimi cmočki in ožgano čebulico
-Kostanjev mousse s sladoledom iz pečenih hrušk

Čas je za 10 hitrih juh

Recepti:
- Lečina juha s česnom in hrustljavo slanino
-Pikantna juha iz pečenega paradižnika in rdeče leče
-Cvetačna juha s staranim čedar sirom
-Tajska bučna juha s kozicami
- Juha s piščancem, sladko koruzo in rezanci
-Miso juha z gobami
-Čičerikina juha s pikantno salamo in avokadom
-Juha iz treh stročnic in paradižnika
-Kremna juha s porom, koromačem in dimljeno ribo

Sladke in slane jabolčne jedi

Recepti:
-Jabolčni čips s cimetom
-Burgerji s svinjino, jabolki in žajbljem
-Zeljno-jabolčna solatka z glazirano potrebušino
-Pečena jabolka z nadevom iz kuskusa, brusnic in mandljev ter medenim prelivom
-Tolažilni jabolčni buhteljčki z glazuro iz pinjenca
-Jabolčni kolač z rooibos čajem in glazuro

V svetu začimb

Recepta:
-Kozice s pikantno hariso in kuskusom
-Jabolčni zavitek za noč čarovnic

Slaščičarstvo / pekarstvo
Super dodatki za super kvašeno pecivo

Recepti:
-Mlečni venec s chia semeni
-Masleni grozd s cimetom in brusnicami

Dogodki

Teden restavracij, vabijo jesenski meniji po enotni ceni, Natečaj za 25. Vinsko kraljico Slovenije 2022, V Kopru zaključili kulinarično pestro poletje, V hotelu Rose na Bledu kuhali za gasilce, Ana Roš in Maša Salopek med kuharsko elito, Michelinove zvezdice – Slovenija jih ima zdaj 7!, Evropski simpozij hrane bo prebudil idejo o prihodnosti hrane, Odkrivali turistično ponudbo in okuse Avstrije, Svatba okusov Alp in Jadrana v Celovcu, Pestro na obrtnem sejmu v Celju, Študenti BIC-a kuhali z Michelinovim chefom Jorgom

V svetu pijač

Na Srečanju pod lipo o pomenu zadružništva v vinarstvu, Z vinskim kozarcem med krošnjami, Utrip Japonske v Kleti Brda, Pri Kerinovih trgatev v najstarejšem vinogradu, Vodni sommelierji: »Tudi voda ima okus in terroir!«, Kendov dvorec s koktajlom tekmuje v Parizu

Ostalo

Idejnik, Nagradna igra NEKATERI SO ZA PEKOČE

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna