Tiskani izvod

Številka 11 / letnik 2020 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna Termika, Ozeljan
Vzgon vetra, idej, oblik in okusov

Predstavitev gostilne + recepti:
-Vijola raviol s kostanjevo kremo na omaki iz roquefort sira
-Sestavljena jota z bučnimi semeni in sipinim črnilom
-Losos z bučno skorjico na grahovi kremi in s karameliziranimi figami
-Jelenov file s sladkim krompirjem, hruško in jurčkovo kremo
-Pomarančni sorbet s tartufovo peno

Gostilna pri Mari
Špela in Rene se nista odpovedala tradiciji

Predstavitev gostilne + recepti:
-Pozdrav iz kuhinje: hrustek z govejo kroglico v bučnih semenih
-Žita z granatnim jabolkom, koromač, rdeča pesa in jurček
-File postrvi, pire zelene, polenta
-Svinjska rebra z žajbljem in medom, dušena v belem vinu
-Pečena martinova raca z jesenskimi prilogami
-Pehtranova torta s kakijevo omako

Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Štirje pomembni mednarodni uspehi, ki jih v Sloveniji ni bilo na naslovnicah!

piše Dr. Janez Bogataj

Izvorno slovensko
Dobrote Dolenjske
V svetu začimb

Recepta:
-Pikanten piščanec s hariso, čičeriko in sladkim krompirjem
-Aromatični mlečni napitek iz čaja matcha

Čas je za jedi s sirom

Recepti:
-Kremna koruzna juha s sirom 
-Polpetki s skuto in šunko
-Pita z blitvo in feta sirom
-Piščančja zloženka s paradižnikom in parmezanom
-Pica s česnom, sirom in gobicami
-Krompirjeva torta s sirom in pršutom
-Gratinirani peresniki s piščancem, brokolijem in sirom
-Pita s sirom in lososom
-Mini pite z bučo in sirom z modro plesnijo

Ponudba sirov

POvprašali smo slovenske mlekarne...

Fontana piv v petih letih postala turistična atrakcija
mag. Boštjan Štrajhar

intervju

Slaščičarstvo / pekarstvo
Kruh, ki prinaša okus jeseni

Recepta:
-Kruh z jabolčnim s sokom in jabolki
-Bučni kruh z makom

Dogodki

Angelo Po - varnost na prvem mestu, tudi pri pečicah, Malinca ima 7 novosti!, Večer Chef´s Table s kuharsko reprezentanco, Vabilo Gault&Millau - Znanje pod kapo, Moji štruklji zdaj tudi na pokriti tržnici BTC, Nov kulinarični center Gastrofuzija, Zgodbe, ki vabijo k odkrivanju Brd, Vipavske doline in Krasa, JRE & Miele masterclass

V svetu pijač

Štajersko mlado vino Pubec je tu!, Svetovna premiera penine Untouched by light, Podaljšan rok za prijave Mladi vinar, Puklavec Family Wines že četrtič postal Vinar leta!, Razpis za sommelierski tečaj, Večer z Decanterjevimi nagrajenci v Maximu, Nova avtorska pločevinka Illy, Na lovu za barmanskimi trendi

Ostalo

Idejnik, nagradna igra Dobrote iz shrambe

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.