Tiskani izvod

Številka 12 / letnik 2021 Cena: 4,10 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Hiša Ančka, Slovenj Gradec
Na Koroško po kulinarični užitek in počitek

Predstavitev restavracije + recepti:
-Srnin hrbet s kavo in okisanimi lisičkami, slivovo omako ter ješprenjevim čipsom
-Pastinakovi ravioli s kapesanto, okisano zelenjavo, kokosovim mlekom in karijevim čipsom
-Račje prsi v aromatični marinadi s topinamburjem, praženimi lešniki in kandiranim kumkvatom
-Jagnječje kronice s krompirjevo terino in korenčkovim pirejem s pehtranom
-Strjenka rdeče grenivke s pasijonkinim sladoledom, drobljencem iz slanih arašidov in mangovim pirejem

Restavracija Pen klub, Ljubljana
Oživljen legendarni Pen klub: od spominov k novi, svetli sedanjosti

Predstavitev restavracije + recepti:
-Tatar iz morskih kozic s kumaro v ginu, svežim kumkvatom in rakovim čipsom
-Kremna fižolova juha z majaronovim oljem, fižolovo pasto in hrustljavimi makaroni
-S čajem dimljena postrv z okisano kolerabo, jabolkom, kislim mlekom in zeliščnim oljem
-Flambirana račja jetra s praženimi oreščki, slivovim čatnijem in zeliščem shiso
-Krema vijolice in bele čokolade s pasijonkino emulzijo in kakavovim čipsom

Slaščičarka Alenka Kodele
Okus torte te mora pobožati!

Intervju + recepti:
-Čokoladna pena z malino in pasijonko
-Sladica v kozarcu Poletje v jeseni
-Medeni piškoti s suhimi marelicami in brusnicami
-Torta s kokosom, pomorančo in mlečno čokolado

V svetu začimb
Božična večerja s Kotanyi

Recepti:
-Hrustljavi krompirjevi žepki z zelišči na grahovi kremi z meto
-Piščančje prsi s figovim nadevom in toplo solato iz rdečega zelja
-Vaniljevi skutni cmoki in hruške s kardamomom

Združenje hotelirjev Slovenije
Gregor Jamnik in Fedja Pobegajlo o izzivih hotelirjev

intervju

Slaščičarstvo / pekarstvo
Praznično kvašeno pecivo s kandirano pomarančo

Recepti:
-Venec s skuto in čokolado
-Pletenka z rozinami in kandirano pomarančo

Dogodki

V Radovljici prva butična čokoladnica, Karierni dan, odlična priložnost za študente in delodajalce, Evropski simpozij hrane - prebujanje zavesti o kulturi hrane, 6. Teden italijanske kulinarike v Sloveniji - čas za bodoče kuharje!, Ostrige – celjskim dijakom v izziv!, Decembra na krofe v čokoladnico Da Ponte

V svetu pijač

V Londonu nagrajene penine za različne priložnosti in okuse, Nazdravimo z mehurčki, Clouds, novost na osnovi gina, Znani finalisti izbora »Mladi vinar Slovenije«, Ni vsako mlado vino Pubec

Ostalo

Idejnik, Nagradna igra SLAŠČIČARSKI PRIPOMOČKI

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna