Tiskani izvod

Številka 12 / letnik 2022 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Restavracija Harfa, Ljubljana
Uglašen orkester harfistov igra za goste

Predstavitev restavracije, intervju s chefom Boštjanom Pavlijem + recepti:
-Opečen jastog s črnimi nudeljni, pesinim tatarjem, ingverjevo peno in riževim čipsom
-Topinamburjeva juha z volovskim repom, kremo rdeče in rumene paprike ter hrustljavo slanino
-Morski sadeži v vlečenem testu s pinjolami, brusnicami, olivami, baziliko in pistacijevim pirejem
-Jagenjčkova zarebrnica z bučnim mafinom, kitajskim zeljem pak-choi in medenokavno omako
-Slivova tortica z omako iz črnega čaja, pistacijami in tartufovim sladoledom

Ko zadiši po medenjakih

Recepti:
-Osnovno medenjakovo testo in sladkorni led
-Medene skodelice z vaniljevo kremo in medenjaki
-Zasneženo božično drevesce
-Čokolada z medenjakovimi zvezdicami
-Čokoladno-karamelna pita z medenimi zvezdicami
-Sirčkova rolada s cimetovimi palčkami
-Aromatična medenjakova pena z likerjem Baileys
-Čokoladno-medene kroglice

V svetu začimb
Agartina

Recept:
-Metin žele

Knjižni novosti
Nepremagljiva kuhinja z Almo Rekić in Evo ti kosilo, Sašo Šketa

Predstavitev + recepti:
-Kremna grahova juha z dimljenim lososom
-Pavlova z mascarpone sirom in jagodičevjem
-Riževi rezanci v sataj omaki
-Pampuške s česnom

Kako novo leto praznujejo Nemci

predstavitev

Slaščičarstvo / pekarstvo
Za praznike naj bo pleteno in okrašeno!

Recepta:
-Pleten orehov zvitek s čokoladnim prelivom
-Pletenka s sočnim rožičevim nadevom

Dogodki

-December, mesec penin na obali
-Slovenski kuharji v Luksemburgu osvojili srebro
-Otvoritve: Stazione Parenzana in Mastercard praznična kulinarična vasica
-Na simpoziju o (pre)hrani zdravega razuma za naš boljši danes in jutri
-Kuharska šola Alma nagrajuje bodoče kuharske mojstre
-Kremna rižota z bučo, štorovkami in kremo iz parmezana ter črnega popra
-69. GTZ: V Laškem tekmovali v kuhanju in strežbi, pomerili so se tudi receptorji in sobarice
-Združenje turističnih kmetij: v prihodnosti tudi 5 jabolk in morda celo lasten rezervacijski sistem
-Mladi tekmovali na Grand Gourmet Split
-Osnovnošolci kuhali za Zlato kuhalnico

V svetu pijač

-V Londonu nagrajeni slovenski mehurčki
-Ustoličili ptujsko Vinsko kraljico
-Deset let »Mladega vinarja« Slovenije
-Novinci v svetu vinskih svetovalcev
-Rekorden Slovenski festival vin
-Resnica v zrnu kave - 4. del
-Barman Tomaž Fartek zastopal Slovenijo, zmaga Švedski

Ostalo

-Praznični idejnik
-Nagradna igra: "Skodelica dobrega čaja"

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.