Tiskani izvod

Številka 4 / letnik 2025 Cena: 5,40 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Gostilna Javornik, Rakovnik
V Javornikovi kuhinji nov veter, a krušna peč ostaja srce hiše

Predstavitev + recepti:
-Goveji jezik z rdečim zeljem, bučno majonezo in gorčičnimi semeni
-Dimljena postrv s kremo gomoljne zelene, okisano kumaro in hrenom
-Špargljeva juha z ajdovo kašo in dimljeno postrvjo
-Hobotnica iz krušne peči z zelenjavo in krompirjem
-Sezamov hlebček iz krušne peči
-Piščančji medaljon iz krušne peči s paradižnikom in paprike
-Palačinke, gratinirane v krušni peči

Restavracija Sedem, VSGT Maribor
»Zero waste« v praksi: kuhinja, kjer nič ne gre v nič

Predstavitev + recepti:
-Telečji karpačo z vinaigrettom jabolko-pomelo, balzamičnimi perlami in oljčno peno
-Skutni njoki z ohrovtom in regratom, zelenjavno omako in ohrovtovim čipsom
-Svinjska potrebušina z medom in gorčico, kremo zelene, redkvicami, šparglji in cvetnim prahom
-Pečen kraljevi ostrigar s pestom iz kaper in oliv, pastinakovim ocvrtkom in spenjeno čemaževo omako
-Skutna rezina in medeni biskvit z gelom trobentice in sladoledom pinjenca 

Rad dobro jem
Je Slovenija kulinarična dežela?

piše Uroš Mencinger

Slaščičarstvo / pekarstvo
Velikonočna miza - tradicija v vsakem grižljaju!

Recepti:
-Čokoladna potica s kokosom, lešniki in medom
-Velikonočna gnezdeca
-orehova potica, ki vedno uspe

 

Dogodki

Gault&Millau že sedmič nagradil najboljše, Chef leta je Tomaž Kavčič!
KZ Metlika: 80 let zadružne tradicije v Beli krajini
Odkrivanje priložnosti Zelenega krasa
JRE Slovenija – pogledi članov: Tomaž Kavčič, Grega Repovž
Člani Združenja turističnih kmetij na srečanju v Rogaški Slatini
Vabilo na Okuse brez meja v Novi Gorici
Poučno v razstavnem salonu Alpeks
Začimbologija – znanost uporabe začimb v kulinariki
Začimbe Kotanyi 30 let na slovenskem trgu
V Radovljici naziv za Naj pralino Hiši čokolade Molinet!
Na občnem zboru kmečkih sirarjev poučno in tudi z načrti za naprej 

Namig za obisk

Gostilna TI (Čiginj)
Slovenska hiša Ljubljančanka (Ljubljana)
Restavracija Plesnik (Logarska dolina)
Svetilnik (Izola)

Novice in trendi iz tujine

-Sydney ima najboljšo kavarno
-Po 44 letih s treh na dve zvezdici
-Gaggan najboljša restavracija v Aziji
-Velika jajčna kriza v ZDA
-Sladoled v čast papežu Frančišku

V svetu pijač

-Festival oljčnega olja in vina v Šempasu
-Ljubitelji malvazije v Portorožu prišli na svoj račun
-Velik uspeh Puklavec Family Wines na prestižnem Mundus Vini
-Prijave na državno prvenstvo v latte artu

Ostalo

-koledar dogodkov
-Abeceda okusov: Dark 'n' stormy, durum pšenica, endivija, Esterházy torta
-Gurman tudi po znanju: Jajca v jedeh

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2025 2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna