Tiskani izvod

Številka 5 / letnik 2023 Cena: 4,50 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Krčma na gradu Bogenšperk
Grad, na katerem se pišejo zanimive zgodbe

Predstavitev + recepti:
-Postrvja terina s karamelo fermentiranih jurčkov, peno pečenega kvasa in ječmenovim hrustkom
-Koprivna juha z zmrzlino iz dimljene skute (z naslovnice)
-Ocvrt kruhov cmok z račjim ragujem in hrenovim sladoledom
-Svinjski file à la Wellington, čemažev njok z ajdovim hrustkom in divja solata
-Ko zorijo jagode

Sibon Wine & Spa Resort, Jeruzalem
V deželi šipona zdaj tudi butični hotel Sibon

Predstavitev + recepti:
-Prleška tünka in »aglio e olio« z bučnim oljem
-Goveji karpačo z dijonsko gorčico in pomladno solato
-Prleška gobova juha z dušeno ajdovo kašo
-Postrv z žepki, polnjenimi s skuto in čemaževim pestom
-Pujskov file, sirov štrukeljc in pečeno karamelizirano korenje
-Prleška gibanica z medom in rozinami

Čas je za jagode
Vabljivo rdeče in dišeče, prve domače so že tu!

Recepta:
-Jagodno-bezgov cheesecake brez peke
-Krema rdečih pomaranč z grškim jogurtom in jagodami

V svetu začimb
Magic dust

Recept:
-Popečen losos s paradižnikovim sladoledom in šparglji

Potujemo in raziskujemo
Motovun, Hrvaška

Srednjeveški Motovun in zakladi doline reke Mirne

Novice in trendi iz tujine

-Antinori, najbolj občudovana klet na svetu
-Plastične posode Tupperware v krizi
-Chef slavnega Elbullija odpira muzej
-Mega bonboniera in 2,5 tonska čokolada
-Najdaljši šank meri več kot 157 metrov

Slaščičarstvo / pekarstvo
Pečemo slastne bombetke za žar in piknik

Recepta:
-Copatke s porom
-Burger bombice

Mojster potice - Fala kraljice
Okusi zmagovalnih potic

Reportaža + recept:
-Pehtranova potica z domačo kandirano pomarančo

Dogodki

-Povabila na kulinarična in vinska odkrivanja
-Uspešen karierni dan na VSŠ Bled
-Gault&Millau Slovenija: desetim restavracijam 4 kape, Chef leta Janez Bratovž!
-Agraria Koper odprla prvo Šavrinko
-Atlantis: Največji urbani wellness v osrednji Sloveniji
-Gašper Puhan, novi podpredsednik JRE International
-Na Braču zelo uspešni slovenski študenti in dijaki
-Alpeks: Gostincem predstavili trende pri postrežbi hrane in pijač
-25 let VSGT Maribor v znamenju dogodkov in tekmovanj
-Mesec špargljevih jedi v Krasni kuhnji (+recept: Tribarvni njoki s kraško panceto in šparglji)
-Nemčija letos vabi tudi z znamenitostmi
-Sladkali smo se v čokoladni Radovljici

V svetu pijač

-Najboljše iz štajerskih kleti v prestolnici
-V Izoli ljubitelji oranžnih vin z vsega sveta
-Sommelierska selekcija 2023
-Razprodan jubilejni festival »Brda & Vino
-Pokal Bleda tudi v znamenju kave in novega predsednika društva
(+recepta: Skodelica kave, Back tini)
-Domača žganjekuha dobila svoj festival!
-Zima v Londonu prejela srebrno medaljo
-Prihajata nova Brina in Pivo & Burger fest

Ostalo

-koledar dogodkov
-Abeceda okusov: hren, humus, inčun, indijski orešček
-nagradna igra: Gurman tudi po znanju - Mleko, belo zlato

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o. vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.