Hiša Marica, Šmartno v Brdih
Feta šalama, kuhnja, padela njokov in glaž briške rebule
Predstavitev restavracije + recepti:
- Tatarski biftek z maslom in domačo omako
- Popečen sir v domači panceti s pinjolami na solatki
- Špinačni ravioli s postrvjo na kremi rdeče pese
- Njoki none Marice v paradižnikovi omaki s pršutom in peno pesta iz bazilike
- Tagliata s praženim krompirjem po nonino
- Pita z briškimi češnjami
Zelenjavne jedi za vse okuse
Z vrta v ponev
Recepti:
- Bruskete s paradižnikom in olivami
- Zeljni mošnjički z divjim rižem, meto in ribezom
- Mini pite z mlado špinačo, žajbljem, pinjolami in bučo
- Nabodalca iz jajčevcev, špargljev in feta sira
- Špageti s paradižnikom, bučko in cvetačno omako
- Kraljeva pita s krompirjem, mlado špinačo in rdečo čebulo
- Mafini z mladimi bučkami, papriko in špinačo
- Hrustljavi pak choi z azijskim prelivom
Slovenija, Evropska regija gastronomije (ERG) 2021
Kuhanje na daljavo, a brez okušanja
V svetu začimb
Recepta: lečina solata z breskvami in feta sirom, koktajl kardamom G&T
Vivov medeni zajtrk
Kulinarični paket, ki osvešča in povezuje
Recepti: medenjaki, medene ovsene ploščice, mini medene potičke
Pravni nasveti za gostince
Ukrep medosebne razdalje učinkovito sredstvo proti širjenju okužb ali neživljenjski ukrep za gostince?
piše odvetnik mag. Primož Krapenc
Kruh iz paljenega ali kuhanega testa
Fala slonček
Recepta: paljene štručke z lanenimi semeni, paljena ocvirkova pogača
Dogodki
Povabilo tudi na turistične kmetije, TSRA 2020 – najboljše restavracije po izboru javnosti, Teden restavracij - vabljeni na menije po enotni ceni, Sladke otvoritve: Butik lePotica, Kavarna Ruska dača, Butik Atelier Karim
V svetu pijač
V spomin na feldmaršala soške fronte, V vinskih kleteh ne počivajo, 2. del, Jubilejno ocenjevanje modrih frankinj, Društvo barmanov Slovenije: VIVA EL MOJITO! (+recepti: Klasični mojito, Mangov navdih, Angostura mojito, Lubi mojito), Pivovarna Time Brewery, Radlje ob Dravi
Ostalo
Idejnik, koledar dogodkov za junij, nagradna igra V slaščičarni...