Tiskani izvod

Številka 7 / letnik 2018 Cena: 6,00 € Pregled vsebine Dodaj v košarico
Izdelek je dodan v košarico Preglej košarico  *  Zaključi nakup  *  Ostale številke

Čas dostave: 1-3 delovne dni

Strošek dostave za Slovenijo znaša 2,9€

Brezplačna dostava ob nakupu nad 40 €

Steak House Sorbara, Ljubljana
Hiša za ljubitelje mesnih jedi, a tudi romantike ob reki!

- Tunin tatarec s pinjolami, avokadom in vasabijem
- Jadranska hobotnica na kremi pečene rdeče paprike z mariniranim rostbifom in musom bivolje mocarele
- Panin z govedino wagyu v panko drobtinah in zelenim paradižnikom 
- Goveji steak, krompir s tartufi, mlada zelenjava, gorčica z borovnicami in prekajeni kečap
- Suho zorjene račje prsi s smrekovim oljem in hrustljavim ohrovtom
- Biskvit iz suhih slivin datljev ter kefirjev sorbet s karamelo

HIT Nova Gorica
5 Hitovih kuharjev, 5 kulinaričnih kreacij z vrtnicami

- Hladni vrtnični zvitki z žafranovo in višnjevo omako
Kremna ribja juha z jakobinkami odišavljena z damaščansko vrtnico
- Tronketi z vrtnično esenco in »špageti« iz kozic, špargljevo omako ter mandljevo kremo 
- Brancinova rolada z lososom in vrtnicami, vrtničnimi ravioli in medeno omako 
- Biskvit z vrtničnim maskarponejem in mariniranimi jagodami 
- Vrtnična panakota z belo čokolado, rožnim »kaviarjem« in vrtničnim sorbetom

Jed z zgodbo
Dr. Janez Bogataj

Ko so kopirali, so tudi kapirali!

Spoznavajmo začimbe
Vložene dobrote za domačo shrambo

+recepti: - Fige v kisu s šerijem, - Bučni čatni, - Šalotka v rdečem vinu

Čas je za paradižnik
Restavracija Maxim, Ljubljana

- Hrustljava pisana paradižnikova pita (z naslovnice)

Potujem, jem in pijem
Mira Šemić v Parizu

Restavracija David Toutain

Bogastvo užitnih divjih rastlin

Rožma

Kulinarična Nemčija

Očarljivi Potsdam z okolico

V Izolo na pedoče

recept: - Domači pedoči na buzaro

Predstavitev
Obisk tovarne Kotanyi

Ko te začarajo začimbe

Intervju
Katja Kogej – Vrtnice so njena ljubezen, zapeljujejo z vonjem in okusom

recept: - Vrtnični džem iz svežih vrtničnih lističev

Ocenjevanja

AGRA - 39. Mednarodnoocenjevanje mesa in mesnih izdelkov, ter mleka in mlečnih izdelkov; 

DECANTER 2018 – Nagrajena slovenska vina

Slaščičarstvo / pekarstvo
Vabljive sočne sadne sladice

+recepta: - Skutna zloženka s slivami, - Rezine z malinami in marelicami

Dogodki

V spomin: Janez Lenček (1939 – 2018), Bohinjska postrv Roku prinesla zmago v predizboru, Konec avgusta v Idrijo na žlikrofe, Barbarina novost – čokoladni žlikrofi, Vabilo na Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, Rekordno zanimanje za Slovensko turistično borzo, Maxim - kulinarična avantura z Ano in Petrom, Strelec - večerja chefov dveh celin s koktajli, Vila Podvin praznovala 50. in 5. rojstni dan, Sladoled Leone AL!VE pobira nagrade, Ob Svetovnem dnevu čebel vrhunski catering Čop

V svetu pijač

Odličje »Master« za sivi pinot Seven numbers, Knjiga: Pivo in zdravje, Fructal za razstrupljanje, vitalnost in antistres, Diplome kar dvema generacijama vinskih svetovalcev, Pet tisoč obiskovalcev in potop vina v Ljubljanico, Ljubitelji modre frankinje na festivalu v Sevnici, Vinarji na domačih tleh ubranili evropsko nogometno krono!

Koktajli
Tomaž in Jožef Fartek

+recepta: - Mojito z bezgovim sirupom, - Fartek Moscow mule

Ostalo

Koledar dogodkov za julij in avgust, Nagradna igra: Gurman tudi po znanju

Morda bi vas zanimala še katera od spodnjih številk
Vsi letniki
2020 2019 2018

Novičke

Bodite med prvimi obveščeni o aktualnih dogodkih,
tečajih, novostih iz sveta kulinarike ...

Prijava uspešna

Soglašam, da podjetje UMAMI d.o.o., vpisane podatke uporabi za
namene obveščanja o novostih in posebnih ponudbah.